1/23/2017

CICLE DE CONFERÈNCIES: "BIOGRAFIES AMPOSTINES"

Dates: 19 i 26 de gener, 2 i 9 de febrer de 2017
Lloc: Sala d'Actes del Museu de les Terres de l'Ebre.
Organitza: Antena del Coneixement de la URV a Amposta, Museu de les Terres de l'Ebre, Ajuntament d'Amposta.
Col·labora: Diputació de Tarragona

Per sisè any consecutiu, l'Antena del Coneixement de la URV a Amposta, el Museu de les Terres de l'Ebre i l'Ajuntament d'Amposta, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, presenten una nova edició del cicle de conferències Biografies Ampostines amb l'objectiu de recuperar i divulgar les vivències i els treballs realitzats per persones vinculades a la ciutat d'Amposta.

Com cada any, el cicle consta de quatre biografies i inclou personatges del passat que han destacat en la història més recent d'Amposta i personatges del present que han esdevingut i esdevenen un referent per a les generacions actuals.

En aquestes conferències, presentades per diversos investigadors locals, col·laboradors i familiars,  no només és parla de la carrera professional o de les fites aconseguides per aquestes persones, sinó que es buscar compartir amb el públic històries molt personals, aspectes poc coneguts dels biografiats, i fets col·lectius que han contribuït a construir la història contemporània de la ciutat.

Les personalitats escollides enguany són professionals de la música, l'esport i la docència de tot el segle XX i inicis del XXI, que han contribuït amb les seues aportacions a conformar la ciutat dinàmica i oberta que avui tots coneixem.
 

PROGRAMA

Dijous, 19 de gener de 2017 a les 19:30 h

"Joaquín Urquizu Castellà, passió d'una vida dedicada a la música" a càrrec de Joaquín Urquizu presentat per Joan Ferré

Apassionat per la música li ha dedicat la seva vida, primer com a músic i després com a directiu. Com a músic es va formar a la Unió Filarmònica on va aprendre a tocar diferents instruments (clarinet, baix, tenor i saxo amb mi menor) i fou un dels fundadors de l'orquestra Juniors. Com a directiu ha estat President de la Unió Filharmònica, president de la Federació Catalana d'Entitats musicals i president de la Confederación Espanyola de Bandas de Música.

 

Dijous, 26 de gener de 2017 a les 19:30h

 "Isabel Costes Rodríguez, directora d'orquestra internacional" a càrrec d'Isabel Costes presentada per Antoni Costes

Actualment és directora musical i artística de la Orquesta Sinfónica del Atlántico (Las Palmas de Gran Canaria). Té una llarga trajectòria com a directora d'agrupacions del panorama musical internacional (Valencia, Barcelona, Lleida, Brasil, Bulgària, Alemanya, etc.). Al llarg de la seva carrera ha estat, també, una persona molt compromesa amb l'educació musical i ha publicat llibres i articles especialitzats en música i didàctica.

 

Dijous, 2 de Febrer de 2017 a les 19:30h

"Aniceto Garcia Estellé, cronista esportiu i comerciant" a càrrec de Montse Balaguer

Popular comerciant que va començar arreglant sabates, per després vendre calçat i discos, i més tard obrir la primera botiga de productes esportius a Amposta, al Carrer del Pont. La seva gran passió fou, però, la difusió de l'esport ampostí i comarcal a Ràdio Amposta, a les ràdios locals i comarcals i als diaris nacionals.

 

Dijous, 9 de febrer de 2017 a les 19:30h

"Alfonso Soriano Viana, un apassionat de la docència" a càrrec de Montse Soriano-Montagut

Docent, la seva fou una vocació vital per la qual va tenir que lluitar molt, primer per poder estudiar i després per poder exercir. Establert a Amposta, va fundar l'Escola-academia Verdaguer, que tingué un paper important, entre els anys de postguerra i els anys 60-70 del segle XX, en facilitar l'accés a formació de grau mig i superior a la joventut ampostina i de la comarca.