1/26/2017

Comunicat de l’Assemblea del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià

L'Assemblea del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià reunida avui en sessió extraordinària per tractar un únic punt comunica que: El Consorci del BEMO rebutja les declaracions del senyor Lluís Soler acusant a la Comissió Tècnica d'arbitrarietat política en les seves valoracions. Declara de forma unànime que aquestes acusacions són falses i no tenen cap fonament i referma la plena confiança en la Comissió Tècnica.

El senyor Soler amb aquestes falses acusacions intenta posar en dubte l'honestedat del membres de la Comissió Tècnica, fet que suposa una greu irresponsabilitat i una manca d'ètica notable. Aquestes declaracions han provocat el rebuig total del president, membres assistents a la junta i de la Comissió tècnica. Tots els membres de l'Assemblea, tant representants d'ajuntaments com els representants d'associacions privades han expressat de forma unànime el seu rebuig a les acusacions i el seu suport a la comissió tècnica. No acceptem que es qüestioni l'honorabilitat de la Comissió Tècnica. 

No acceptem que el senyor Solé intenti pressionar aquesta Comissió per incidir en la valoració de nous projectes futurs que pugui presentar. Demanem al senyor Soler que es retracti de les seves falses acusacions, i li preguem que tingui més rigor en les seves actuacions i declaracions. Lamentem que el senyor Soler, representant a l'Ajuntament de Deltebre no hagi volgut assistir a la reunió d'avui, a la que estaven convocats, per exposar i contrastar les seves opinions. 

Lamentem que el senyor Soler hagi preferit utilitzar els mitjans de comunicació per fer declaracions difamatòries abans que contrastar les seves falses acusacions amb els membres de la Comissió Tècnica. Fem saber que a l'assemblea celebrada avui s'han explicitat tots i cadascun dels punts que es van atorgar als projectes públics i els ítems de valoració objectius a que corresponien. 

Recordem que les puntuacions que va atorgar la Comissió Tècnica en la valoració dels projectes es va fer per consens de tots els seus membres. Lamentem profundament els efectes que hagi pogut tenir en els nostre teixit empresarial la injusta i irresponsable desconfiança generada sobre el consorci, i animen a tots els emprenedors i petits empresaris de les nostres comarques a que presentin els seus projectes en les properes convocatòries d'ajuts i aprofitin aquesta eina tan important en el desenvolupament de les àrees rurals.

Cal recordar que les valoracions dels projectes les va realitzar una comissió tècnica formada per 7 persones representant el consorci, els consells comarcals, el DARP i la cambra de comerç. Quatre d'aquestes persones són funcionàries de carrera i amb la seva signatura donen fe de la transparència i honestedat en les puntuacions atorgades. Sis d'aquestes persones estan fent aquesta mateixa tasca des de fa anys, algunes gairebé 20 anys.