Cercar en aquest blog

1/24/2017

Delta Ebre Port presenta la seva aposta pels xàrters nàutics a Düsseldorf


Ports de la Generalitat

 

 

 


El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, han presentat avui la primera Guia nàutica de les Terres de l'Ebre, acompanyats del gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes, la regidora de Turisme de l'Ajuntament de la Ràpita, Rosa Anglès, i l'adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l'Ebre, Albert Folch, entre d'altres autoritats i representants del sector. L'objectiu d'aquesta guia és potenciar una nova activitat del món marítim destinada al lloguer d'embarcacions recreatives o xàrters per impulsar el turisme nàutic i ajudar al desenvolupament socioeconòmic del territori.

 

La Guia nàutica s'ha presentat a empreses, associacions, mitjans de comunicació  i professionals del sector nàutic, en el marc de la Boot Düsseldorf 2017, la fira nàutica més gran d'Europa que acull les principals empreses del sector d'arreu del món, que se celebra del 21 al 29 de gener a Düsseldorf, Alemanya.

 

Eina de promoció dels ports ebrencs

 

La Guia nàutica de les Terres de l'Ebre és una eina de promoció del sector de lloguer d'embarcacions nàutiques per atreure turisme i crear així una nova activitat que  posicioni els ports ebrencs i les seves destinacions en el mapa dels navegants.

 

El port de la Ràpita disposa de 1.500 amarradors esportius i lidera l'activitat nàutica a la costa de Tarragona. Per establir els itineraris, s'ha tingut en compte el posicionament i lideratge del port rapitenc, que s'ha definit com a port base i punt de sortida de les noves rutes de xàrters nàutics. Així, s'han creat dues rutes, una que va cap al nord, passant per l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i Calafat i, una segona que va cap al sud, des de les Cases d'Alcanar fins a ports i destinacions de Castelló com ara Vinaròs, Benicarló, Peñíscola, las Fuentes i les Illes Columbretes. La Ràpita té una bona connexió amb les Illes Balears i un altre dels objectius de la nova activitat és establir rutes alternatives entre els ports esmentats i els de l'arxipèlag balear.

 

La  informació que conté la Guia és de caràcter nàutic: mapa de situació, distàncies entre ports, itineraris, activitats culturals i d'oci i referències gastronòmiques, entre d'altres. De moment, s'ha editat en francès i alemany atesa la rellevància d'aquests mercats dins del sector nàutic català.

 

L'elaboració de la Guia s'emmarca en les línies estratègiques de l'acord institucional signat al novembre de 2016 entre les institucions i organismes que conformen la marca Delta Ebre Port. L'objectiu d'aquest acord és crear noves activitats a l'entorn de la nàutica que complementin els creuers de la Ràpita i la seva àrea d'influència.

 

El turisme nàutic, un gran actiu

 

Catalunya té 780 quilòmetres de costa, 47 ports i 33.000 amarradors esportius. El sector del turisme nàutic és un gran actiu que es pot impulsar per generar més activitat i dinamisme en el territori. Segons les dades del sector, les 570 empreses que formen part de les set estacions nàutiques catalanes, el turisme nàutic va generar una facturació de 320 milions d'euros durant el 2015.

 

La rellevància del sector nauticoesportiu en el seu conjunt ha portat a un impuls institucional per promoure aquesta indústria en els principals fòrums, en col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme, l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) i les estacions nàutiques. L'objectiu és crear línies estratègiques per impulsar el sector nàutic en tots els ports catalans i des de totes les vessants.

 

Per primera vegada, Ports de la Generalitat participa a l'estand de l'ACPET juntament amb altres organismes i empreses del sector per començar a impulsar el sector nàutic de Catalunya arreu del món.