1/18/2017

Divendres 27 de gener, primera conferència del 4t centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, a càrrec de la historiadora M. Victòria Almuni

 

Divendres 27 de gener a partir de les vuit del vespre, a la sala d'actes de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa tindrà lloc la primera conferència de les previstes en els actes commemoratius del 4t centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, d'acord amb el programa previst dins l'Any Jubilar, oficialment iniciat el passat 15 de gener. La conferència que impartirà la historiadora M. Victòria Almuni Balada porta per títol La baixada de la Cinta. La Tortosa del 1178 i pretén oferir unes pinzellades de la situació històrica del territori i de la ciutat de Tortosa, així com del recinte catedralici, durant la segona meitat del segle XII. Es planteja com a contextualització de l'inici de la devoció a la Mare de Déu de la Cinta en un moment en què territori, ciutat i Bisbat definien el seu paper i la seva estructura. 


M. Victòria Almuni Balada és doctora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona i catedràtica de Ciències Socials a l'ensenyament secundari. Compagina la tasca educativa amb la recerca i la divulgació de la història i el patrimoni de les Terres de l'Ebre. Forma part del Centre d'Estudis Seniencs, des del qual treballa pel reconeixement i la projecció de la història i la cultura locals. És, també, membre de la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l'Ebre i del Col·lectiu 2027. Ha publicat diversos llibres i articles al voltant del patrimoni d'aquestes comarques. Destaca la seva publicació La catedral de Tortosa en els segles del gòtic.


La Reial Arxiconfraria recorda que la conferència, com la resta d'actes que s'estan organitzant amb motiu de l'Any Jubilar Nostra Senyora de la Cinta, estarà oberta a tothom.