Cercar en aquest blog

1/27/2017

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre inicia els tràmits per renovar el servei de transport escolar a la comarca

El darrer ple del Consell Comarcal, el passat dimecres, va aprovar iniciar el procediment per tornar a treure a concurs el Contracte de serveis de transport escolar col·lectiu a la Ribera d'Ebre per als propers dos cursos, el 2017/2018 i el 2018/2019, així com les seves pròrrogues per als cursos 2019/2020 i 2020/2021.

Es tracta d'un contracte de gairebé 6 milions d'euros que s'ajusta als requeriments europeus. El procediment està obert a totes les empreses adjudicatàries i s'ha dividit en lots (diverses rutes) per facilitar l'accés a petites i mitjanes empreses. La previsió és que tot plegat estigui resolt abans de l'estiu, per tal que el servei ja pugui estar en marxa de cara a l'inici del proper curs escolar.

Més de 600 usuaris

Del servei de transport escolar a la Ribera d'Ebre se'n beneficien, actualment, 616 alumnes en total. Gairebé la meitat són alumnes d'ESO, l'altra meitat són de cicles formatius i batxillerat, i també s'hi inclouen els de Jeroni de Moragas de Móra d'Ebre. Tots ells utilitzen alguna de les 18 línies que hi ha operatives i que donen servei a tots els pobles de la comarca.

A tots els pobles de la comarca es pot estudiar l'etapa de Primària (fins als 12 anys), excepte a Darmós, on hi ha 9 nens i nenes que es desplacen diàriament a l'institut escola de Móra la Nova per assistir a les classes. Un cop finalitzada la Primària, tots els alumnes riberencs s'han de desplaçar a l'institut Julio Antonio de Móra d'Ebre o al de Flix per continuar els seus estudis. Així mateix, cal recordar que els alumnes de Rasquera, que van a l'institut del Perelló, estan dins del mateix conveni de transport escolar però del Consell Comarcal del Baix Ebre.