1/10/2017

El Consell Comarcal de la Terra Alta contracta sis aturats per a treballar en el manteniment de la Via Verda

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha posat en funcionament el Programa Treball i Formació 2016. Es tracta d'un pla d'ocupació per a persones de la comarca en situació d'atur que va iniciar la seva activitat el passat 29 de desembre. Els beneficiaris són sis persones que faran treballs de manteniment i neteja a la Via Verda de la Terra Alta i a altres indrets turístics i d'interès de la Terra Alta. Complementàriament a les accions d'experiència laboral, aquests treballadors rebran 20 hores de formació transversal obligatòria.

El programa està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i està cofinançat pel Fons Social Europeu i pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social (Conferència Sectorial) i es divideix en dues línies. En la primera, s'ha atorgat al Consell Comarcal una subvenció de 18.880 € per a contractar 2 beneficiaris durant 6 mesos pertanyents al col·lectiu de persones en situació d'atur no perceptores de prestacions o subsidis per desocupació. En la segona línia, la subvenció atorgada és de 47.140 € per contractar 3 persones durant 6 mesos i 1 persona durant 12 mesos, del col·lectiu de beneficiaris de la Renda Mínima d'Inserció.

Tots els beneficiaris treballaran com a peons forestals, de jardineria i manteniment. Desenvoluparan la seva activitat principalment a la Via Verda de la Terra Alta, però  també està previst que intervinguin en altres rutes turístiques (Ruta de la Pau i la Xarxa BTT de la Terra Alta) i en altres actius.