1/12/2017

El Consell Comarcal del Baix Ebre forma 20 nous alumnes en soldadura amb elèctrode revestit i TIG

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat avui el primer dels tres cursos formatius que ha programat per aquest 2017 a través de l'empresa Baix Ebre Innova. Es tracta d'una oferta formativa gratuïta de soldadura amb elèctrode revestit i amb elèctrode no consumible (TIG), subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya, que compta amb l'assistència d'un total de 20 alumnes. El curs s'imparteix a les instal·lacions del Viver d'empreses i Centre de negocis Baix Ebre Innova de Camarles on es fan tant les classes teòriques com les pràctiques.

El president de Baix Ebre Innova i conseller comarcal, Josep Antoni Navarro Serra, ha donat la benvinguda als alumnes tot remarcant el compromís de l'ens comarcal en la creació d'ocupació a la comarca. Navarro ha indicat als alumnes que aquesta formació "és una bona oportunitat per incorporar-se al món laboral, ja que el 70 per cent dels qui obtenen la certificació de professionalitat troben feina".

Per la seva part, el gerent de Baix Ebre Innova, Antonio Galve Segarra, ha destacat la qualificació que té aquesta formació. "D'aquí sortireu amb un certificat que dirà jo ser soldar i això és molt important perquè és la raó per la qual tindreu una alta probabilitat de contractació immediata en el mercat laboral", ha destacat.

El curs, que és presencial, consta d'un bloc de formació teòrica i pràctica, un altre sobre tècniques d'inserció laboral i un tercer de pràctiques professionals en empreses del sector. Té una durada de 720 hores i inclou 40 hores de pràctiques laborals en empreses del sector. El alumnes que completin aquesta formació obtindran al final del curs el certificat de professionalitat en soldadura amb elèctrodes i revestit TIG. L'objectiu és la inserció laboral de joves i treballadors desocupats del Baix Ebre en una especialitat que té actualment demanda dins del mercat laboral.

L'oferta formativa de Baix Ebre Innova es completa aquest 2017, a l'igual que l'any passat, amb un curs de formació professional sobre Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials i un altre sobre anglès comercial.