Cercar en aquest blog

1/05/2017

El Departament d'Agricultura celebra els 15 anys de plans per a la millora de la fertilització agrària

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, acompanyada de la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, així com de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Elisenda Guillaumes, presentarà el proper dia 13 de gener, a les 11:00 hores, la jornada tècnica '15 anys de plans per a la millora de la fertilització', que se celebrarà a la seu de la Fundació Mas Badia, a la Tallada d'Empordà, i que s'inclou dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2017, del Departament.
 
Els Plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya van néixer amb la finalitat d'oferir al sector, sobre unes sòlides bases experimentals, unes recomanacions d'adobatge robustes que contribuïssin a recuperar la qualitat dels aqüífers a la vegada que els agricultors poguessin obtenir unes produccions òptimes i de qualitat. Amb el temps, l'assessorament dut a terme gràcies als resultats obtinguts en els assaigs realitzats en parcel·les experimentals, ha permès l'adopció d'un model més sostenible de les dejeccions ramaderes i de la fertilització.
 
Els assajos en parcel·les experimentals són la clau per a adquirir coneixements i generar informació útil per a diferents cultius i en diferents zones. Els resultats obtinguts permeten observar quina és la dosi i el moment més apropiat per a aplicar cada tipus de fertilitzant, i quina és la necessitat de complementar-la amb adob mineral.
 
Així, l'esmentada jornada servirà per a fer un repàs del que ha suposat aquests 15 anys de treball que han permès determinar els principals paràmetres per a dur a terme una fertilització equilibrada.
 
D'altra banda, el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament, Antoni Diaz, clourà el proper 20 de gener, a les 13:30 hores, la jornada 'Actualitat i avenços en el sector oleícola', que se celebrarà a la Casa de Cultura de Les Borges Blanques, i en la inauguració de la qual participarà, a les 9:00 hores, el director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera.
 
Un any més aquesta jornada s'emmarca en la programació del conjunt d'actes i activitats que es duen a terme dins del marc de la 54a Fira de l'Oli de la capital de les Garrigues, i el DARP l'organitza conjuntament amb diferents organitzacions sindicals del sector i Aigües del Segarra-Garrigues SA (ASG). La jornada abordarà alguns dels temes de més actualitat que envolten el sector alhora que també es presentarà algunes de les innovacions, estudis i novetats que s'han realitzat i que poden ser d'utilitat.
 
I entre les altres jornades del PATT programades per als propers dies figuren també:
 
Castellar del Vallès, 12 i 19 de gener de 2017
 
Vilagrassa, dijous 19 de gener de 2017
 
La Granja d'Escarp, divendres 20 de gener de 2017
 
Preixana, 23, 24, 25, 26 i 27 de gener de 2017
 
Barcelona, dimarts 24 de gener de 2017
 
Les  Borges Blanques, 26 de gener de 2017