1/31/2017

El Govern d’Espanya ha destinat prop de 7 milions d’euros en concepte d’1,5% cultural a la província de Tarragona

El Govern d'Espanya ha destinat a la província de Tarragona durant les legislatures del President Rajoy i en concepte de l'1,5% cultural prop de 7 milions d'euros, en concret 6779611.38 euros. Aquests diners han anat destinats a un total de 14 actuacions que es troben en diferents fases (tramitació, execució i finalitzades). Per ser més precisos, podem aportar que 2 de les actuacions estan en fase de tramitació, 4 en execució i 8 s'han finalitzat.


Si fem un recorregut geogràfic per les actuacions realitzades veurem que n'han sortit beneficiades 7 de les 10 comarques que té la província; Tarragonès; Terra Alta; Priorat; Alt Camp; Baix Camp i Conca de Barberà. Tant el Tarragonès com el Baix Camp han estat,i són, escenari de 4 actuacions cada comarca mentre que el municipi que més inversió rebrà serà Tarragona.


Davant aquestes dades, i el fet que majoritàriament els promotors d'aquests convenis són els ajuntaments dels corresponents municipis, el Sotsdelegat del Govern accidental a Tarragona, Emilio Ablanedo, ha volgut "convidar als Ajuntaments a realitzar els tràmits necessaris per tal de poder presentar-se a futures convocatòries de l'1,5% cultural ja que es tracta d'una molt bona via per posar en valor el ric patrimoni de la nostra província".