Cercar en aquest blog

1/19/2017

Estabilitzat l'incendi forestal a Tortosa (Baix Ebre)

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a les 11.46 hores, l'incendi que, des d'aquesta matinada, afecta el terme municipal de Tortosa, a la zona del Coll de Rajolers.

 

Els Bombers, que tenen desplaçades a la zona quarantena dotacions entre les quals hi ha 4 unitats del GRAF (Grup d'Actuacions Forestals), i quatre mitjans aeris (un helicòpter bombarder, un helicòpter de comandament i dos avions de vigilància i atac) han estat treballant sobretot a la zona del barranc  de l'Espluga, on hi ha la cua-flanc esquerre de l'incendi, per evitar que amb el canvi de vent (ara bufa de mestral però està previst que canvi a llevant) s'obri per aquesta zona, per on tindria més potencial per avançar.

 

Com a mesura preventiva s'ha desallotjat una persona amb mobilitat reduïda d'un xalet de la zona de Font de Quinto. A més, 7 veïns han marxat dels seus masos per voluntat pròpia. Cap persona ha resultat ferida.

 

Fins al lloc s'han desplaçat 17 patrulles dels Mossos d'Esquadra, 4 vehicles del cos d'Agents Rurals, efectius de la Policia Local i dues ambulàncies del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu. També s'hi han desplaçat el tècnic de Protecció Civil a les Terres de l'Ebre i un tècnic de l'Ajuntament de Tortosa, per donar suport a les tasques de logística i coordinació.

 

Segons les darreres informacions provisionals dels Bombers de la Generalitat, el foc hauria afectat 35 hectàrees de vegetació.