Cercar en aquest blog

1/09/2017

Festa Major d'hivern de Móra d'Eb re en honor a Sant Antoni abat

Programa d'actes de la Festa Major d'hivern de Móra d'Ebre, dedicada a Sant Antoni abat. Els actes centrals tindran lloc el 17 de gener, si bé hi haurà activitats preliminars a partir del dia 13.


DEL DIVENDRES 13 AL DIUMENGE 29 DE GENER

Ruta Tapa Porca 2017, una ruta de tapes elaborades amb ingredients provinents del porc.  Establiments participants: Restaurant Reina, La Beerreria, Bar La Creu, Piscolabis, Hostal Gastronòmic La Creu, Cafè Comarques, Bar Avenida, Bar l'Ebre, Sota de Copes, Bar Turú, Bar Megalític, Llamineries, Cafè Noisette, Liberty, Pizzeria Carusso's, 7 de Ribera.  Organitza: Regidoria de Festes

DIVENDRES 13 DE GENER

19 h – A la Sala d'exposicions Julio Antonio, inauguració de l'exposició "La festa de Sant Antoni a la Ribera d'Ebre en imatges". Organitza: Associació Cultural La Riuada.

20 h - A La Llanterna Teatre, inauguració de l'exposició "Europa ara fa un milió d'anys", cedida per la Diputació de Tarragona. L'exposició restarà oberta fins el dia 12 de febrer de 19.30 a 21 hores. Organitza: La Llanterna Teatre

21 h – A La Llanterna Teatre, Sopar popular de Sant Antoni. Durant el sopar, espectacle amb el gran Miquel del Roig. Cadascú s'haurà de portar el seu sopar i beguda. Cal reservar cadires a les oficines de l'Ajuntament fins al dijous 12 de gener. Organitza: Regidoria de Festes i Comissió de Festes.

DISSABTE 14 DE GENER

12 h - A la plaça de Dalt, Ball de Vermut amb la Bandarra Street Orkestra. Es repartirà vermut i patates per a tots els assistents, i amb olives cortesia de La Masrojana. Organitza: Regidoria de Festes i Comissió de Festes

12.30 h - A la plaça de Dalt, I Concurs Devoraulives. El concurs consistirà en veure qui menja més olives en un minut. Inscripcions el mateix dissabte, a partir de les 11.30 hores i a partir de 15 anys. Aneu practicant, els 3 concursants que mengin més olives obtindran un obsequi, cortesia de La Masrojana. Organitza: Regidoria de Festes i Comissió de Festes

17 h - Al passeig del Pont, L'Home Més Fort a la Ribera: "Pagès Edition". Torna a Móra d'Ebre l'espectacle de força més popular de la nostra comarca, on els participants demostraran les seves habilitats en les diferents proves que hi haurà preparades. Enguany, Carlos Demattey intentarà superar el rècord de pes mort en 360 kilos! Organitza: Physikós Gim i Regidoria de Festes.

19 h - A La Llanterna Teatre, xerrada: Els anys 70 del blanc i negre, al color "Despedida y cierre", a càrrec de LlamAlRoc: Jordi Llambrich, Santi Alfonso i Ferran Roca. Organitza: La Llanterna Teatre

DIUMENGE 15 DE GENER

11.30 h - A la plaça de Dalt, espectacle infantil: "Glof", a càrrec de la companyia d'espectacles JAM. Organitza: Regidoria de Festes i Comissió de Festes.

12.30 h - A la plaça de Dalt, cucanyes i jocs tradicionals, amb el Pirates de l'Ebre, que faran gaudir als més petits de la casa. Organitza: Pirates de l'Ebre.

18 h - A La Llanterna Teatre Municipal, Gran Ball de Sant Antoni amb el grup Costa Daurada. Preu de l'entrada: 5 €. Hi haurà repartiment de coca de Sant Antoni i mistela. Organitza: Associació Cultural Intercomarcal Amics del Ball i La Llanterna Teatre

DILLUNS 16 DE GENER

17.30 h - A la plaça de Dalt, cercavila popular, amb la Colla Gegantera de Móra d'Ebre, la Colla de Diables i Tabalers Sheron i els Pirates de l'Ebre. Recorregut pels carrers: Bonaire, Sant Antoni, avinguda Comarques Catalanes, Antoni Asens, Doctor Peris i Plaça de Dalt. Es repartirà panxoco a totes les nenes i nens. Organitza: Regidoria de Festes, Colla de Diables i Tabalers Sheron, Colla Gegantera, Pirates de l'Ebre i Comissió de Festes.

18 h – A la sala d'actes de l'Institut, acte de commemoració del 50è aniversari de l'Institut Julio Antonio, amb la presència de l'Hble. Sra. Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Organitza: Institut Julio Antonio

21 h – A La Llanterna Teatre, estrena de l'obra de teatre: 'Sexes', a càrrec del Grup Teatràvid Teatre. Preu de l'entrada: 8 euros. Entrades anticipades a l'Ajuntament: 6 euros. Organitza: La Llanterna Teatre.

DIMARTS 17 DE GENER

8.30 h - Benedicció de les tradicionals coques i panets de Sant Antoni, que es vendran durant tot el matí. També es vendrà oli de l'Agrària de Móra d'Ebre. Organitza: Voluntaris de Sant Antoni i Agrària Sant Antoni Abat.

De 9.30 a 11 h - A la plaça de Baix - XIV Festa de la Clotxa a Móra d'Ebre. Tothom que vulgui es podrà preparar la seva clotxa fins a esgotar existències. Preu: 2€. L'Agrària Sant Antoni Abat de Móra d'Ebre fa aportació gratuïta de l'oli per a la preparació de la clotxa. La Masrojana fa aportació gratuïta de les olives per a acompanyar la clotxa. El número del tiquet de la clotxa permetrà participar, a les 12.15 h, del sorteig de la panera del "Porquet de Sant Antoni". Organitza: Regidoria de Festes i Comissió de Festes.

IV Clotxa fotogràfica, amb inscripció prèvia a Raimon Fotògrafs. Organitza: Raimon Fotògrafs.

11.30 h -Benedicció dels animals i cercavila de carrosses, cavalls i carruatges, acompanyats per la Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre, amb el recorregut pels carrers: Palla, Nou, Santa Madrona, Bonaire, Comarques Catalanes, Antoni Asens i Barca. Organitza: Regidoria de Festes, Sisco Granell i Adela Solé.

12 h - Homenatge a la pagesia i reconeixement a la tasca de tota una vida en la figura d'una persona del  poble. A continuació es farà el sorteig de la panera del "Porquet de Sant Antoni". Organitza: Voluntaris de Sant Antoni i Ajuntament de Móra d'Ebre.

Tot seguit, Ballada de la Jota de Móra d'Ebre. Organitza: Amics de la Jota.

12.30 h - A l'Església Prioral de Sant Joan Baptista, missa major en honor de Sant Antoni Abat. Organitza: Parròquia Sant Joan Baptista.

14 h - Al Casal de Jubilats, Festa Gran de Sant Antoni. Serà una trobada de germanor, amb un bon dinar, parlaments, homenatges i per a finalitzar hi haurà un ball gratuït com a fi de festa, tot a càrrec de l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Móra d'Ebre. Organitza: Casal de Jubilats.

16 h - A l'Illa de Saurí, espectacle eqüestre: Tomásantiago. Gran espectacle de doma amb cavalls. Organitza: Regidoria de Festes.