Cercar en aquest blog

1/19/2017

La campanya del PSC Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa torna al barri del Temple per denunciar la manca d’enllumenat

Els socialistes, continuant amb la línia endegada per traslladar la campanya del "Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa!" als barris, han tornat al Temple per denunciar i evidenciar la manca d'enllumenat públic a les places del Temple i dels sindicats.

"Els veïns d'aquestes dues places s'han adreçat a nosaltres per mostrar les seves queixes davant la total manca d'il·luminació d'aquests dos espais que actualment estan totalment a les fosques" Amb aquestes paraules el portaveu socialista, Enric Roig, equipat amb una llanterna, ha iniciat la roda de premsa duta a terme a la plaça coneguda com dels sindicats, al carrer Enric d'Ossó, enmig d'una més que evident foscor.

Roig ha ironitzat dient que lamenta que el fet de que no hi hagi llum no es tracti de part de la campanya popular i social de tancar les llums a les 19 h en contra de la pujada d'un 33% del rebut de la llum, sinó d'una manca real de l'enllumenat de la plaça.

El grup municipal socialista, amb aquesta acció, ha volgut posar de manifest el fet de que, tot i que l'enllumenat públic ha millorat en alguns aspectes, "encara hi ha mancances importants com podem veure avui aquí, o també a la plaça del Temple, al costat de Rierol de Caputxins, que donen lloc a sensació d'inseguretat i no dissuadeixen als veïns de gaudir d'aquests espais. Aquesta inseguretat es nota més en el cas de la plaça dels sindicats pel fet de ser un aparcament" ha explicat Roig.

Com ja hem dit en altres ocasions estem davant d'un nou contracte fallit del govern de Bel, igual que el de les piscines o el de les obres del pont de l'Estat. Tot i que hi ha hagut alguna millora encara hi ha moltes zones de Tortosa amb il·luminació insuficient, i recordem que aquest contracte es va haver d'incrementar en gairebé 700.000 € degut a errades.


El portaveu del PSC ha assenyalat que els socialistes continuaran insistint tot el que faci falta perquè el govern aposti de manera ferma i decidida pel manteniment de l'espai públic. Per aquest motiu ja van presentar una moció en la que demanen "que es procedeixi a la millora i ampliació de l'enllumenat dels espais coneguts com "plaça dels sindicats" i a la plaça del Temple, per a que aquests esdevinguin espais degudament il·luminats i que generin sensació de seguretat i no suposin cap impediment per al seu ús i gaudi per part dels veïns i veïnes".

La moció ja es va presentar per debatre's al ple del mes de gener però, la manca de transparència del govern de Bel i una esmena del Reglament Orgànic Municipal presentada per la CUP va fer que totes les mocions de l'oposició es presentessin fóra de termini, havent de ser debatudes en el proper ple del mes de febrer.

"Continuem defensant que no s'estan dedicant els suficients recursos materials ni econòmics pel bon manteniment de la ciutat i en canvi cada any retornem 4,5 milions d'Euros als bancs, i el govern es limita a culpar de la situació al govern progressista i als contractes anteriors, quan el que realment han fet ha estat malmetre el projecte socialista que va començar a dibuixar el creixement urbanístic i econòmic de Tortosa. Per això ara cal redibuixar Tortosa per a que sigui la ciutat de les oportunitats" ha reblat Roig.

Respecte a la campanya del Xeic, aquesta continua en actiu amb més de 3.500 visites, més de 700 amistats a Facebook, 252 fotografies aportades, 10 enquestes i 16 consells i cal agrair als ciutadans i ciutadanes que ens transmeten les seves inquietuds i queixes i ens fan arribar les seves denúncies per tal de que puguem treballar per solucionar-les.

El PSC ha presentat també per al ple una moció que reclama que Tortosa s'adhereixi formalment a la Ruta Europea del Modernisme, una associació per a la difusió, protecció, gestió i millora del patrimoni modernista, del que Tortosa aglutina fins a 41 edificacions, moltes d'elles desconegudes per al públic.