1/23/2017

La Direcció General de Comerç organitza les jornades formatives "Com controlar la gestió del meu comerç?"


Imatge de la jornada
Imatge de la jornada
   
La Direcció General de Comerç del Departament d'Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ha posat en marxa avui el programa de jornades formatives "Com controlar la gestió del meu comerç?", adreçades a professionals del retail, especialment a botiguers i comerciants.

L'objectiu d'aquestes jornades és apropar al petit comerç català coneixements bàsics sobre les finances d'un negoci detallista (com el compte de resultats, el balanç de situació o el pla de tresoreria), entendre què és la rendibilitat i com aconseguir-la, i posar al seu abast diferents indicadors que permeten auto-diagnosticar la marxa de l'empresa.
 
Sota el títol "Com controlar la gestió del meu comerç?", aquests tallers formatius donen respostes a preguntes habituals de caire financer que afectem un petit comerç a partir de plantejaments directes i senzills com 'Què guanyo? Què gasto? I què em queda?'', "Què tinc? Quant val la inversió que vaig fer?',  'Quin preu té el meu negoci?' o 'Què dec? I quan ho acabaré de pagar?'.
 
Així mateix, s'explica com es controla la caixa, i perquè  és important fer aquest control, i es presenten mecanismes per controlar la marxa del negoci.
 
La primera de les jornades gratuïtes, a càrrec de l'economista Jordi Bacaria Martinez, soci consultor de J3B3 Economics (empresa especialitzada en la promoció econòmica del territori i que realitza projectes en l'àmbit del comerç, la indústria i el turisme), ha tingut lloc aquest matí a la seu d'Artesania Catalunya (c/. Banys Nous, 11. Barcelona), amb l'assistència de més d'una quarantena de professionals, que han exhaurit les places disponibles.
 
Donat l'èxit de convocatòria a Barcelona, on es van  exhaurir les places a mitjans de desembre, s'ha programat una segona sessió a la capital catalana el proper 26 de gener. Així mateix, al llarg de gener i febrer, se celebraran tallers a Girona (30 de gener, Sala Carles Rahola, Plaça de Pompeu Fabra, 1), Manresa (6 de febrer, Seu dels Serveis Territorials, carrer Alfons XII, 13), Tortosa (13 de febrer, Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre Palau Abaria, carrer Montcada, 23), Lleida (22 de febrer), i Tarragona (27 de febrer, Sala Pau Casals de la Delegació del Govern a Tarragona, carrer Sant Francesc, 3).
 
Aquestes sessions s'emmarquen en la iniciativa "Comerç Futur", amb la voluntat del govern català, a través de la Direcció General de Comerç, de professionalitzar i modernitzar el sector del comerç tradicional a Catalunya, i fer-lo competitiu en un mercat cada cop més globalitzat, conscients de l'important paper del comerç urbà en el model comercial català.