1/24/2017

La Fira del Llibre Ebrenc homenatja l'escriptora Francesca Aliern

a tercera Nit de les Muses, que organitza la Fira del Llibre Ebrenc amb l'objectiu d'homenatjar escriptors ebrencs amb una trajectòria literària consolidada, estarà dedicada enguany a l'escriptora de Xerta Francesca Aliern, la novel·lista amb més lectors i seguidors de les Terres de l'Ebre. Inspirades en fets reals i quotidians i protagonitzades per personatges que no han tingut una vida fàcil, les seues novel·les sempre són les més demanades per Sant Jordi a les Terres de l'Ebre i en destaquen títols com Les passions de la Menestrala (2003 i 2014), Sabó moll (2006) o Cafè de París (2016).

Aliern serà la tercera escriptora homenatjada a la Nit de les Muses de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre, després de Miquel Esteve (2013) i Toni Oresanz (2014). Es tracta d'un acte que no té data ni periodicitat fixes i que és únic perquè sempre manté la incògnita de si es tornarà a realitzar. «L'activitat és com les muses, les divinitats que inspiren la música i la literatura, que apareixen quan volen i quan ho fan ens sorprenen gratament», afirma Montse Pineda, directora de la Fira del Llibre Ebrenc.

Aquest homenatge literari a Francesca Aliern comptarà, entre altres sorpreses, amb la participació de l'actriu ebrenca Belén Fabra i el director teatral Valer Gisbert, que treballen junts en un projecte nou per a Litterarum, Fira d'Espectacles Literaris de Móra d'Ebre 2017. També hi actuarà la cantant Núria Feliu, que interpretarà cançons que la novel·lista ha fet aparèixer en les seues obres i que tenen una força especial en la trama de les històries. El presentador de tot l'acte serà el periodista Conrad Duran, gran amic de l'escriptora i que sempre col·labora en tot el que envolta la literatura de casa nostra.

Serà una nit especial en què es projectaran imatges inèdites de l'escriptora i es coneixeran els seus amics i l'estima del seu poble, representat per Roger Aviñó, alcalde de l'Ajuntament de Xerta, que també hi ha col·laborat molt perquè els seus veïns no hi faltin i el 2016 va nomenar l'escriptora Filla Predilecta de Xerta. "Si algú es mereix aquest reconeixement és sens dubte Francesca Aliern. És una de les novel·listes més estimades que tenim al territori i que ha participat tots els anys a la Fira del Llibre Ebrenc", apunta Albert Pujol, director de Litterarum i de l'homenatge literari.

El preu de l'entrada és de 10 euros i inclou l'espectacle més el sopar. Les entrades es poden comprar anticipades a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre i al web www.llibresebrencs.org i www.atrapalo.com, i el mateix dia de l'acte a la taquilla del teatre.

La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre, impulsora de la Nit de les Muses, està organitzada per l'Ajuntament de Móra d'Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.