Cercar en aquest blog

1/18/2017

La presidenta de l’ICD considera que el Consell Comarcal del Baix Ebre és un gran aliat en l’impuls de la igualtat entre homes i dones


La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Teresa Pitarch, ha visitat avui el Consell Comarcal del Baix Ebre on mantingut una reunió de treball amb el president de la institució, Daniel Andreu; la consellera comarcal de Serveis Socials, Maria José Beltran; i les tècniques i responsables del Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD).


Teresa Pitarch, que anava acompanyada per la coordinadora de l'ICD a les Terres de l'Ebre, Carme Valls, ha remarcat que sense la implicació territorial és impossible assolir la igualtat efectiva entre homes i dones, i en aquest sentit, ha qualificat el Consell Comarcal del Baix Ebre com a "gran aliat" en l'impuls d'aquesta igualtat.


El SIAD Baix Ebre atén cada any gairebé mig miler de dones de la comarca a les quals dóna informació, atenció, orientació o assessorament en els àmbits psicològics, jurídics o socials.


Prèviament a la reunió, Daniel Andreu i Maria José Beltran, han mostrat a Teresa Pitarch, l'exposició 'Mes enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre', que es pot visitar encara a la planta baixa de la seu del Consell Comarcal. Aquesta exposició reivindica el protagonisme de la dona en el món laboral dels segles XIX i XX al Baix Ebre i ha estat impulsada pel Consell Consultiu de les Dones, òrgan de participació ciutadana de la institució comarcal.