Cercar en aquest blog

1/19/2017

L’Àrea d’Habitatge del Consell Comarcal del Montsià ha realitzat més de 7.000 atencions, entre visites i trucades, durant l’any 2016


 

L'Àrea d'Habitatge del Consell Comarcal del Montsià està formada per l'Oficina Comarcal d'Habitatge (OCH), la Borsa de Mediació per al Lloguer Social i el Servei d'Assessorament sobre el Deute Hipotecari (OFIDEUTE).

 

Pel que fa a l'OCH es realitzen serveis com el tràmit de cèdules d'habitabilitat, amb un total de 299 cèdules tramitades; tràmit d'ajuts per al pagament del lloguer, amb un total de 837 ajuts tramitats; tràmit d'ajuts d'especial urgència −ajuts per al pagament rendes de lloguer impagades, ajuts per a quotes hipotecàries impagades i ajuts per a persones que han perdut l'habitatge en un procés d'execució hipotecària o dació en pagament−, amb 70 ajuts tramitats; i ajuts per a la rehabilitació d'edificis −ajuts per l'arranjament d'habitatges per a les persones grans i subvencions per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial−, amb 27 ajudes tramitades.

 

També cal fer referència a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social. Aquest últim any,el nostre servei ha ajudat a trobar habitatge a 25 famílies de la comarca i ja són 80 habitatges amb contracte d'arredament els gestionats per la Borsa a dia d'avui.

 

Finalment, cal remarcar el servei d'OFIDEUTE, el qual s'encarrega d'assessorar i mediar entre les entitats financeres i les famílies o persones que tenen dificultats per pagar la quota d'hipoteca. En aquest servei s'han atès 14 famílies durant el període esmentat.