Cercar en aquest blog

1/20/2017

L’Assemblea de l’Agrupació Local de Tortosa del PSC aprova una proposta de resolució per instar al govern de l’Ajuntament de Tortosa a que procedeixi amb la urbanització i desenvolupament del projecte dels terrenys de Renfe



Va ser a la darrera Assemblea d'aquest mandat de l'Agrupació Local que, després del Congrés de Federació, renovarà els seus càrrecs i reimpulsarà el seu projecte per a Tortosa

L'Agrupació Local de Tortosa, va celebrar ahir 19 de gener, la seva darrera Assemblea Ordinària del present mandat i a ella es van aprovar tant l'informe de gestió com una proposta de resolució en la que s'insti al govern de l'Ajuntament de Tortosa a que faci les gestions necessàries per iniciar la urbanització dels terrenys de Renfe per tal de millorar la mobilitat de la ciutat i afavorir el creixement econòmic, comptant amb el consens de totes les forces polítiques i amb la participació ciutadana per tal de recuperar el model de ciutat i la capitalitat que es mereix Tortosa.

En els últims anys a Tortosa hem assistit a la transformació urbana del centre històric de la ciutat. Una transformació que ningú podrà negar que va ser possible gràcies a la iniciativa liderada pel Partit Socialista de Catalunya a la generalitat de Catalunya, el qual va posar en marxa la Llei de Barris.

Per aquesta raó els socialistes de Tortosa van presentar a les passades eleccions el seu Pla Integral del Centre de Tortosa. Un Pla que comporta la urbanització dels terrenys de Renfe i que permetria la construcció d'un nou espai comercial i d'oci, incloent infraestructures, urbanització i edificacions que possibilitin una nova configuració per al desenvolupament continuat d'accions comercials.

"Fa 10 anys que esperem aquesta intervenció ja que fa 10 anys que el govern progressista de la ciutat va signar el conveni amb Adif per a la millora de la integració del ferrocarril a Tortosa. Ara, 10 anys després, tornem a reivindicar la importància estratègica d'aquests terrenys i del seu desenvolupament i demanem que l'actual govern no s'excusi en que es tracta d'un mal conveni i faci tot el possible per actuar sobre aquest espai." va manifestar el primer secretari de l'agrupació, Joan Sabaté.

Recordem que el conveni entre l'Ajuntament de Tortosa i Adif va ser signat el 15 de novembre de 2006 en un acte presidit per la ministra de Foment de l'època, i suposava la culminació de les llargues negociacions de l'alcalde, Joan Sabaté, per recuperar per a la ciutat els terrenys que Renfe va deixar-hi en desús l'any 1995, arran de la posada en marxa de la línia del corredor del Mediterrani i el posterior desmantellament de l'antiga línia ferroviària entre Barcelona i València.

D'altra banda Enric Roig ha volgut reivindicar la validesa d'aquest conveni entenent que "la urbanització d'aquests terrenys és bàsica per millorar la mobilitat i afavorir el creixement econòmic de la ciutat. Hem de tenir al centre de Tortosa un pol d'atracció comercial i de serveis; però no sabem quantes converses ha tingut l'actual equip de govern amb Adif, perquè mai ha cregut."

L'Assemblea aprova l'informe de gestió i emplaça a treballar per preparar el nou impuls del projecte socialista per Tortosa

Aquesta Assemblea tanca el mandat de l'actual executiva de l'Agrupació Local de Tortosa del PSC, que haurà de renovar els seus càrrecs després del Congrés de Federació de les Terres de l'Ebre que tindrà lloc demà dissabte.

A l'Assemblea es va aprovar per unanimitat l'informe de gestió del treball de l'actual executiva que recull el fruit d'aquests anys a l'Agrupació Local de Tortosa.

El secretari d'organització, Enric Roig, ha agraït als membres de l'executiva la seva feina al llarg d'aquest mandat i ha encoratjat a militants i simpatitzants a seguir treballant pel projecte socialista que permeti redibuixar Tortosa i fer que torni a ser la ciutat de les oportunitats.

"A partir de la celebració del Congrés de Federació de dissabte 21 de gener s'obre un període màxim de 45 dies per celebrar la propera a preparar el debat que hem de fer per reimpulsar el nostre projecte socialista per a la nostra estimada ciutat de Tortosa dels propers 4 anys i, sobre tot, de cara a les eleccions municipals de 2019" ha reblat el secretari d'organitzassemblea de l'agrupació que serà la que esculli el nou o nova secretari/a general i la nova executiva. Per això continuarem treballant perció, Enric Roig.