Cercar en aquest blog

1/16/2017

L’Eufònic Urbà arriba aquest febrer a Barcelona amb una selecció de les millors propostes vistes i gestades al Delta el passat estiu


Eufònic Urbà s'instal·la de nou a Arts Santa Mònica de Barcelona del 2 al 4 de febrer amb una selecció de les millors actuacions audiovisuals, propostes experimentals, accions sonores i instal·lacions comissariades per Eufònic, el festival d'arts sonores i visuals que se celebra a finals de l'estiu a Terres de l'Ebre.

A la quarta edició d'Eufònic a Barcelona hi haurà dues estrenes a la ciutat: l'espectacle de llum i soroll "The Enlightment" dels italians Quiet Ensemble, que ja es va poder veure al Museu de la Mar de l'Ebre de Sant Carles de la Ràpita en la passada edició d'Eufònic, i el debut a l'estat de l'artista d'electrònica experimental Gábor Lázar. L'artista hongarès va presentar al castell de Miravet la instal·lació audiovisual "A Trap for your Attention" i a l'Arts Santa Mònica farà una actuació en directe.

També s'han programat les actuacions audiovisuals d'una de les revelacions de l'electrònica local, Awwz amb Slurp TV als visuals, i el tarragoní Talktome amb Loon en l'apartat visual. L'experimentació sonora dels suecs Mats Erlandsson i Maria W Horn, i l'acció interactiva de Xavier Bonfill. Com a novetat important cal destacar el nou espectacle de moviment i so d'Ensemble Topogràfic, el duet ebrenc integrat per la ballarina Anna Hierro i el músic Carles Martorell.

A l'edició d'estiu es van presentar instal·lacions sonores i visuals en espais singulars que ara s'adapten a l'Arts Santa Mònica. "A Trap for your Attention" de Gábor Lázár, estrenada a l'espai patrimonial del Castell de Miravet, es veurà a l'espai Residència, i la peça "#feel" d'Aleix Fernández ocuparà l'espai Balcó. Les instal·lacions es podran visitar fins el 12 de febrer.

A Eufònic Urbà podrem també veure les peces dels artistes que van passar per les residències artístiques convocades conjuntament amb el Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, Lo Pati. Després d'una setmana treballant al Delta de l'Ebre, Atilio Doreste, Nikka i Ferran Lega van elaborar peces que porten al seu terreny (des del vídeo fins els found objects) la reflexió sobre el particular paisatge del Delta. Totes les activitats d'Eufònic Urbà són d'entrada gratuïta.