Cercar en aquest blog

1/25/2017

Lo Pati presenta la programació del 2017 amb novetats com l’Extinciófest o les noces de plata de la mona Micaela


Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre ha presentat aquest matí la programació per al 2017, una programació que manté moltes de les activitats endegades els últims anys però que incorpora força novetats. Així, l'ExtincióFest, un festival que marida narrativa i veu, programat el cap de setmana de Sant Jordi i dirigit pel filòleg ampostí Oriol Fuster, és una d'aquestes activitats de nova creació engendrades per Lo Pati, al qual també cal sumar l'esdeveniment performatiu Micaela's Silver Wedding o les noces de plata de la mona tarragonina Micaela que fa dos anys i mig (l'equivalent a vint-i-cinc en la vida d'un primat) es va casar amb el mono badaloní de l'anís. A finals de març vindrà a celebrar el seu aniversari de noces a les Terres de l'Ebre.

Per contra, el nou espai expositiu que els últims anys ha acollit la proposta #fora d'hores, pensada per ser vista quan el centre està tancat, amb l'ampliació horària de Lo Pati, que obre dos dies més que als seus inicis, recupera el seu sentit d'espai interior i aquest 2017 acollirà una proposta de l'artista barcelonina Berta Canela, a més de tallers i activitats paral·leles a l'oferta educativa. Una altra novetat interessant és el nou cicle de concerts de noves músiques Out.Side coorganitzat amb Arts Santa Mònica, Tecla Sala (L'Hospitalet) i La Panera (Lleida), i que Amposta s'hi suma amb dues actuacions.

Entre les propostes que es mantenen cal destacar una nova edició de la convocatòria d'instal·lacions en espais singulars XYZ, de caràcter bianual que enguany arriba a la tercera edició i que proposarà intervindre la relació de vigilància mútua entre la Torre de la Carrova i la de Font de Quinto (Campredó), o el certamen #ebrergent que Lo Pati organitza en col·laboració amb la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i que en l'edició d'enguany ha canviat de format. També manté la proposta Els Ports, Natura i Art, a cura de Sergi Quiñonero que lliga l'art efímer al paisatge dels Ports i que passa a celebrar-se el mes de juny, mentre que el cicle  de Cinema al Pati: Una mirada universal al fenomen de la violència contra les dones es revoluciona sota la direcció de la periodista Anna Zaera i passa a anomenar-se Femme in Arts, convertint-se en un festival més inclusiu i multidisciplinari.

Cal destacar també que enguany es recupera l'exposició de gran format de final d'any que després de Mariaelena Roqué i Manel Margalef estarà dedicada a l'artista ampostina Mari Chordà, un dels noms més consolidats i reconeguts dins i fora de les Terres de l'Ebre, amb obres seues a la Tate Gallery de Londres o al museu Reina Sofia de Madrid. L'artista, de 74 anys portarà a Lo Pati una projecte nou, inspirat en l'espiroqueta catalana (Spirosymplokos Deltaiberi), una bactèria descoberta per la biòloga Lynn Margulis a Terres de l'Ebre i que inclou des d'escultura a videocreació.

També es mantenen els projectes de col·laboració amb altres promotors culturals del territori com Rabera de Bouetes (la reencarnació de Bouesia), mónFILMAT Festival de Cinema i Paisatge, Sirga Músiques de Recerca i Patrimoni, Eufònic Arts Sonores i Visuals o Jornades Musicals a l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona

La nova programació de Lo Pati s'estrenarà aquest divendres, 27 de gener amb la inauguració de l'exposició col·lectiva Real Time. Art en temps real. Es tracta d'una mostra produïda per l'Arts Santa Mònica que inclou nou peces de diferents artistes, molts d'ells internacionals, que reflexionen sobre l'ús del temps en l'art contemporani i es qüestionen la relativitat d'aquest.

Més pressupost

D'altra banda, el pressupost per activitats del Centre d'Art ha crescut respecte l'any passat, gràcies a una major aportació per part de la Generalitat de Catalunya que aportarà 60.000 euros, un 20% més que l'exercici passat.

Pel que fa a l'afluència de visitants durant el 2016 hi hagut un increment considerable respecte l'any anterior. Un total de 5.228 persones han passat per aquest equipament cultural que també ha vist créixer els seguidors a les xarxes socials i a la pàgina web, arribant gairebé als 20.000 usuaris. Precisament aquest mes estrena un nou disseny de butlletins online, més adient pel tipus d'activitats i la quantitat d'activitats culturals que es realitzen en el conjunt del territori.