1/31/2017

Nova imatge del portal web Montsià Jove

La Xarxa de Serveis d'Informació Juvenil «Montsià Jove», integrada per tots els Punts d'Informació Juvenil de la comarca i l'Oficina Jove, dóna el tret de sortida al seu nou portal web <www.montsiajove.org>. Una pàgina web que s'adapta a la realitat del moment, amb un disseny més visual i dinàmic.


La nova pàgina esdevé més senzilla i intuïtiva en què els joves poden accedir fàcilment i ràpidament a tots els seus continguts. Aquesta respon a les tendències actuals, oferint a la joventut un servei de proximitat amb l'accés directe a les xarxes socials pròpies com són Facebook, Twitter i Instagram, acompanyada d'una etiqueta corporativa #TeamMontsiaJove, que busca intensificar la relació entre els joves i la pròpia administració. D'aquesta forma, el que s'intenta és capitalitzar les seves experiències, perquè aquestes es facin extensibles i siguin deu seu d'interès.


La joventut representa un sector de la societat amb un canvi social paradigmàtic, en què els seus hàbits s'han vist modificats a l'hora d'accedir a la informació, per la qual cosa s'ha adaptat el web a un sistema d'optimització responsive, per tal que s'adeqüi el format a qualsevol dispositiu mòbil sigui una tauleta, un telèfon....


Es guanya flexibilitat a l'hora d'accedir a qualsevol dels continguts, desglossats aquests per temàtiques. L'objectiu marcat és l'empoderament dels joves des de totes les vessants del prisma de l'emancipació amb la capitalització de tota la informació d'interès per al jovent. En aquest sentit, es presta un servei integral des d'una única plataforma web perquè esdevingui un punt de trobada i, a la mateixa vegada de sortida, de les inquietuds dels joves. El web aglutina tots els serveis existents en matèria de joventut al Montsià que generen interès quant a salut, treball, mobilitat, idiomes, informació juvenil, oci, cultura, habitatge, voluntariat, beques...


Una de les novetats és la integració de tots els cursos i tallers que es fan al territori, on els organitzats per la Xarxa Montsià Jove tenen un accés directe i la persona interessada es pot preinscriure en línia.


Les entitats de lleure i esportives també tenen un espai dedicat exclusivament per a ells, on disposen de la normativa i l'accés directe a la tramitació de qualsevol activitat en la qual participen menors de 18 anys.


La Garantia Juvenil també disposa d'un espai propi en el qual tant els usuaris com les empreses que vulguin contractar joves tenen accés a la informació sobre les modalitats de contracte, els passos a seguir per tramitar la sol·licitud per a l'autoocupació, entre d'altres.


El que es pretén aconseguir és ser un portal de referència en què consti tota la cartera de serveis en matèria de polítiques de joventut. Atenent a aquestes inquietuds el jovent es pot adreçar als serveis a través dels diferents canals de comunicació telemàtics. Així mateix, els serveis donen resposta a aquestes de forma immediata. En aquest aspecte el que es vol assolir és que siguin els mateixos joves els que prescriguin el servei.


Tots aquests canvis s'han desenvolupat gràcies a la dedicació d'un jove en pràctiques del programa «Joves en pràctiques 2016» beneficiari de la Garantia Juvenil i amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.