Cercar en aquest blog

1/30/2017

Obertes les inscripcions als nous cursos formatius del Ribera d'Ebre VIVA per a aturats del 2017


Ribera d'Ebre VIVA ha preparat, per aquest 2017, tres noves càpsules formatives dirigides a persones aturades i que formin part del Dispositiu d'Inserció Sociolaboral Ribera d'Ebre VIVA, de forma que segueixin un itinerari personalitzat per trobar una feina adequada a la seva formació i les seves necessitats. Gràcies als cursos, a més, podran treballar les seves competències transversals i reforçar el teu perfil professional, a més de preparar-se tenint en compte les necessitats de l'empresariat de la comarca. Una formació que consta d'una part teòrica i una de pràctica, a més d'oferir la possibilitat de pràctiques no laborals en empreses de la Ribera d'Ebre.

Cuina, comerç i mosso de magatzem

Els cursos que s'han organitzat per enguany han tingut en compte els perfils més demandats pels empresaris de la comarca i també pels mateixos usuaris en les anteriors edicions.

D'una banda, d'abril a juliol tindrà lloc el curs d'ajudant de cuina i rebosteria de 250 hores, en el qual, entre altres, s'ensenyarà als alumnes elaboracions bàsiques de cuina i rebosteria o manipulació d'aliments. A més, les persones que el realitzin tindran l'oportunitat de fer 40 hores de pràctiques no laborals en una empresa riberenca.

D'altra banda, els mesos de maig i juny es farà el curs de dependent/a, de 120 hores, i on s'impartiran tècniques de venda, aparadorisme, reposició de producte o sistema de cobrament. També es faran visites a empreses, per aproximar els usuaris a l'entorn laboral i conèixer de primera mà la situació del sector a la comarca, que s'ha posat les piles aquest passat 2016 gràcies a la Taula Comarcal de Comerç que, per exemple, ja ha creat la marca unitària Pobles Vius pels establiments riberencs.

Finalment, al setembre i octubre es realitzarà el curs de mosso/a de magatzem, de 120 hores. Entre altres aspectes es tractaran competències com activitats auxiliars de magatzem, preparació de comandes o conducció de carretons elevadors, a més de fer també visites a empreses.

Aquestes dues últimes càpsules han doblat el nombre d'hores que oferien l'any passat, de manera que els usuaris les puguin acabar amb una formació més completa i adequada a la demanda del mercat laboral.