1/31/2017

Serret situa la producció local i la venda de proximitat com a base de la política alimentària del país


DARP
La consellera Serret cloent la jornada
"El nostre objectiu és avançar en allò què, com a país, tenim clar que hem de fer, que és promoure les produccions locals i fomentar totes aquestes estratègies de venda directe i de circuits curts de comercialització que pretenen obrir models de negoci al sector", ha assegurat avui la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, en el marc de la jornada sobre 'Flexibilització de la producció i comercialització en les explotacions agràries'. La consellera ha remarcat que "tot això, al final, ha de permetre millorar les rendes, garantir la competitivitat i la continuïtat de les nostres explotacions agroramaderes i afavorir-ne el relleu generacional". En la jornada han participat ponents de Catalunya, el País Basc, Pirineus Orientals i Occitània.
 
La consellera ha insistit en què "la voluntat es adaptar-nos i flexibilitzar al màxim la normativa" i ha destacat la modificació, aquest 2017, del Decret de venda de proximitat, que va entrar en vigor fa tres anys. "Davant les múltiples consultes i les propostes de millora que hem rebut de diversos sectors agraris i agroalimentaris, pròximament presentarem la proposta de modificació, que millorarà el Decret actual i l'adaptarà a les necessitats del sector", ha anunciat la consellera.
 
D'altra banda, Serret també ha explicat que s'està treballant en la millora de l'Ordre d'ajuts del foment de cadenes curtes i mercats locals, mesura emmarcada en el PDR 2016-2020 i ha afirmat que "la modificarem per millorar-la i adequar-la també a les necessitats del sector".
 
La consellera també ha informat que el Departament d'Agricultura, juntament amb les cambres d'agricultura de l'Arièja i dels Pirineus Orientals, a la convocatòria d'ajuts per a projectes del Programa Interreg (POCTEFA) de la Unió Europea, amb la finalitat de donar suport a la venda directa a les explotacions i mercats locals, implicar els restaurants en la promoció dels productes locals i intercanviar coneixement i experiències entre regions sòcies i altres regions europees.