Cercar en aquest blog

2/06/2017

Alfons Montserrat: ‘El judici pel 9-N és un judici a tot un país’


Aquest matí un autocar amb regidors i alcaldes de la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana de Catalunya s'ha desplaçat fins a Barcelona per donar suport als encausats pel 9-N. El president de la Federació i alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha afirmat que 'hem vingut a fer suport als encausats perquè aquest judici no és només a tres integrants del Govern sinó que és un judici als més de 2 milions i mig de persones que van anar a votar el 9-N, i a també a tot un país'. El president canareu ha qualificat d' 'increïble que es vulgui sotmetre al codi penal el fet de posar les urnes, i una vegada més es demostra la perversió del sistema al qual ens té sotmesos el govern espanyol'.
 
L'alcalde de l'Ametlla de Mar i vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Jordi Gaseni, ha manifestat que 'la resposta de la ciutadania davant aquest atac de l'Estat espanyol ha estat molt ferma. Hem demostrat la convicció i el suport del poble a la voluntat de posar les urnes i respectar la democràcia'. Gaseni ha destacat que la multitud de mitjans internacionals que se n'ha fet ressò a la vegada que denunciava les traves que ha posat l'Estat a alguns observadors internacionals que volien ser presents avui al Palau de Justícia.
 
L'alcalde d'Amposta i Secretari d'Organització de la Federació, Adam Tomàs, ha afirmat que 'avui no hem vingut a donar suport a cap nom i cap persona, sinó que hem donat suport a uns càrrecs que representen unes institucions. Desitgem que l'Estat espanyol posi seny i s'adoni que no hi ha més remei que arribar a un acord pactat per celebrar un referèndum per la llibertat del nostre país'.
 
Daniel Andreu, alcalde de l'Aldea i president del Consell Comarcal del Baix Ebre, s'ha mostrat convençut que 'el que ha passat avui és una mostra més que el procés està quallant en tots els estaments i que no s'aturarà fins que es pugui arribar a votar; perquè pel damunt de tot ha de triomfar la democràcia. I ens correspon a nosaltres fer-la respectar'.
 
La regidora canareva i presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro, ha volgut fer incidència en el fet que 'avui es vol posar en entredit amb un acte injust la voluntat del poble de Catalunya de decidir el seu futur, per això era imprescindible venir avui fins a Barcelona per mostrar el nostre rebuig un nou atac de l'Estat espanyol'.
 
A la concentració de Barcelona també han assistit els alcaldes de Roquetes, Paüls, el Perelló i Benissanet; i l'alcaldessa de Garcia; acompanyats de regidors republicans d'Ulldecona, Xerta, Tortosa, La Sénia, l'Aldea, Amposta, Roquetes i Flix. A més s'ha comptat amb la presència dels Directors dels Serveis Territorials de la Generalitat a les Terres de l'Ebre de Salut; Treball, Afers Socials i Família; Joventut; i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.