Cercar en aquest blog

2/27/2017

El Consell Comarcal del Baix Ebre tramita ajuts per valor de 425.000 euros durant el 2016 per ajudar famílies en risc d’exclusió residencial

L'Oficina Comarcal d'Habitatge del Baix Ebre ha gestionat durant el 2016 un total de 425.000 euros en concepte d'ajuts a famílies de la comarca en risc d'exclusió residencial per garantir el seu dret a l'habitatge. El servei de borsa d'habitatge, que gestiona el Consell Comarcal del Baix Ebre, va incrementar el 2016 en un 5,60 per cent els expedients d'ajuts al lloguer als municipis de la comarca (a excepció del de Tortosa, que disposa de borsa pròpia).

De les 339 sol·licituds de prestacions per al pagament del lloguer tramitades, 123 van ser renovacions i 216 expedients de la convocatòria per a nous perceptors de 2016. Dels 339 expedients presentats sumant les diferents línies de renovació i nous perceptors, 288 van comptar amb resolució favorable (84,95%). De mitjana, l'ajuda mensual s'ha situat en 129,57 euros.

Pel que fa a la distribució per municipis, Roquetes amb 111 resolucions favorables va ser la població del Baix Ebre que més ajuts va rebre, seguit de l'Ametlla de Mar (70), Deltebre (39), l'Aldea (27) i el Perelló (14).

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha remarcat el treball que fa l'Oficina Comarcal d'Habitatge per garantir el dret a l'habitatge dels ciutadans i ciutadanes de la comarca.

També en la línia d'adaptar-se a la realitat social i econòmica, des de 2014, el Consell Comarcal ha assumit una nova responsabilitat directament relacionada amb l'habitatge: l'Ofideute. Es tracta d'un servei d'intermediació voluntària entre deutors hipotecaris i les respectives entitats financeres amb l'objectiu d'arribar a un acord i evitar els desnonaments. Els casos d'Ofideute, per la seva complexitat i la durada dels tràmits, es poden tramitar entre uns mesos i més d'un any. Actualment, l'Oficina Comarcal d'Habitatge té en tràmit un total de 6 expedients i cada vegada es registren més consultes.

L'Oficina Comarcal d'Habitatge gestiona diversos serveis competència de la Generalitat de Catalunya gràcies a un conveni signat amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que es renova anualment.