2/15/2017

El Consell Comarcal engega el programa ‘Sortim a l’exterior! per incentivar l'economia del Baix Ebre a base de fomentar l’exportació

L'augment de les exportacions és clau per incentivar l'economia del Baix Ebre i crear llocs de treball. Amb aquest objectiu, el Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del projecte Baix Ebre Avant, engega per segon any consecutiu l'acció Sortim a l'exterior!, un programa d'assistència tècnica adreçat a microempreses i pimes de la comarca per ajudar-les a internacionalitzar els seus productes i serveis. El programa inclou un acompanyament i assessorament individualitzat perquè puguin desenvolupar el seu propi pla d'exportació o d'expansió a l'exterior.

Aquest programa, limitat a un màxim de 10 empreses, posa a la disposició dels  participants un assessor expert en tot allò que afecta a la internacionalització de l'empresa amb l'objectiu de fer un acompanyament integral, mitjançant una assistència tècnica continuada. En concret, aquesta acció s'adreça a empreses que ja exporten o empreses que no exporten però que volen iniciar-se en la venda a l'exterior. Les tècniques del projecte Baix Ebre Avant seleccionaran els participants en el programa valorant, entre d'altres criteris, les potencialitats de cada empresa segons el seu model de negoci i la seva voluntat de créixer i projectar-se a l'exterior.

L'assistència tècnica que s'oferirà consta d'una diagnosi inicial, la proposta d'unes accions correctores i de millora, i un full de ruta o pla d'acció concret i individualitzat a seguir per internacionalitzar l'empresa.

Les empreses interessades en participar en aquest programa poden inscriure-s'hi al web del Consell Comarcal del Baix Ebre www.baixebre.cat. Un cop enviat el formulari, l'Àrea d'Activació Econòmica contactarà amb el sol·licitant per formalitzar la  inscripció definitiva segons els criteris de selecció establerts. La  data límit d'inscripció acaba l'10 de març. El programa, que té una durada màxima de 9 mesos, es desenvoluparà al Viver d'empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova de Camarles.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerior de Empleo y Seguridad Social – Servei Públic d'Ocupació Estatal.