Cercar en aquest blog

2/03/2017

El gerent de Ports visita l'embarcador de Sant Jaume d'Enveja, un cop finalitzades les obres


El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes, i la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja, Àngels Garriga.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes, i la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja, Àngels Garriga.
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes, acompanyat de la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja, Àngels Garriga, ha visitat avui l'embarcador fluvial després de la reforma duta a terme. L'objectiu d'aquest projecte ha estat impulsar nous usos per promoure el turisme i els esports nàutics, donar continuïtat al carril bici del passeig fluvial i  crear un nou espai per als ciutadans integrat a l'entorn del delta de l'Ebre.

 

El projecte ha suposat una inversió de 85.000 euros, actuació inclosa en el Pla d'inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat. Segons ha dit el gerent de Ports:"Hem posat en valor l'embarcador perquè generi activitat amb el turisme i els esports nàutics i ajudi a impulsar el municipi".

 

Gestió i manteniment

 

La posada a punt d'aquesta infraestructura és fruit d'un conveni signat l'estiu de 2016 entre Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja. Així, la Generalitat, que continua sent el titular de l'embarcador, ha fet l'adequació i modernització de la infraestructura i, un cop finalitzades les obres, l'ajuntament es fa càrrec de la gestió, el manteniment de la instal·lació, la neteja i la vigilància,  entre d'altres.

 

El conveni de col·laboració té una vigència de 5 anys, prorrogable en períodes de 5 anys, fins a un màxim de 30 anys.

 

Un nou moll

 

L'embarcador de Sant Jaume d'Enveja és un dels quatre embarcadors fluvials que gestiona Ports de la Generalitat al riu Ebre. Les obres han consistit  en  la construcció del nou moll de 85 metres de longitud. S'ha remodelat la línia d'atracada  i s'ha dotat de norais per a l'amarratge de les embarcacions. També s'han fet les canalitzacions per als serveis d'aigua i enllumenat. Després, s'ha d'adequar la rampa d'avarada dels vaixells, i la superfície de terra s'ha de  pavimentar i senyalitzar horitzontalment i verticalment.

 

A més, l'actuació dóna continuïtat al carril bici del passeig fluvial de Sant Jaume, com un nou espai d'ús ciutadà integrat a l'entorn del delta de l'Ebre. Gómez ha afegit:"Hem integrat la infraestructura amb el passeig fluvial perquè els ciutadans continuïn gaudint del delta de l'Ebre".