2/21/2017

El Govern treballa amb l'objectiu de posar en funcionament el nou edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre el mes de juny


El delegat dle Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, presideix el Consell de Direcció
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit aquest matí la sessió ordinària del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat, durant la qual han valorat la situació en què es troba actualment el nou edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre del carrer Montcada de Tortosa.
 
En aquest sentit, el delegat del Govern ha concretat que, a poques setmanes de la recepció de l'obra, l'objectiu és que "la nova seu estigui operativa el primer semestre i posar  en funcionament el nou edifici a partir del mes de juny, quan alguns dels primers treballadors públics ocupin ja els seus llocs de treball a la nova seu". Per aquest motiu, un cop recepcionada l'obra, el funcionariat de cadascun dels departaments del Govern, a data d'avui n'hi ha adscrits 187, que centralitzaran la seua activitat al nou edifici, coneixeran prèviament la distribució i la ubicació de cada servei.
 
Aquest edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre donarà un servei directe a la ciutadania amb la creació d'una Oficina d'Atenció Ciutadana que permetrà "unificar l'atenció directa a la ciutadania i agilitzar els tràmits, de fet, no és tan important l'edificació com els serveis que oferirem a la ciutadania". A més a més, a llarg termini també permetrà "reduir els costos d'implantació dels departaments del Govern català a les Terres de l'Ebre d'una manera molt considerable, ja que es durà a terme una gestió integral de tots els departaments" – ha remarcat Xavier Pallarès. En aquest sentit, les despeses de pagaments de lloguers, de subministraments elèctrics, telefònics i d'aigües, de serveis informàtics, de serveis de vehicles públics, de neteja, etc. es reduiran al màxim amb la unificació en la nova seu.
 
El Govern de la Generalitat ja va implementar aquest funcionament de l'administració territorial a Girona, i ara les Terres de l'Ebre es converteixen en la segona experiència al país, mentre que la Catalunya central també treballa en la mateixa línia.