2/15/2017

El Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d'Agricultura compleix 15 anys


FOTO WEB

El Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), coordinat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, compleix enguany 15 anys. Des de la seva creació, l'any 2003, l'objectiu del PATT ha estat impulsar la recerca i la transferència tecnològica i de coneixements al sector, promovent, així, la millora de la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses que formen el teixit productiu, transformador, comercialitzador i de serveis en l'àmbit agrari, agroalimentari, pesquer i forestal de Catalunya. En aquests 15 anys s'ha organitzat més de 6.000 activitats de divulgació i transferència, que han arribat a més 300.000 professionals.
 
Per a aquest any 2017, es preveu 944 actuacions, 820 de les quals són activitats de divulgació de coneixement i 124 són d'experimentació, demostració i de recerca, que s'organitzen en estreta col·laboració amb administracions, centres de recerca, universitats, fundacions, consorcis, organitzacions de productors, organitzacions professionals, empreses, i altres agents del sector
 
Aquesta oferta d'actuacions abasta tot Catalunya, amb propostes previstes en més de 40 temàtiques, des de les relacionades amb els sectors productius fins a qüestions més transversals com ara la gestió empresarial, la indústria agroalimentària, el reg, la seguretat alimentària, la qualitat i comercialització, la fertilització, l'estalvi energètic, i energies renovables o biodiversitat, entre altres.
 
Enguany destaca la 'Jornada dels 15 anys del Pla Anual de Transferència Tecnològica, com a acte central de commemoració d'aquest aniversari. En aquesta jornada es preveu donar a conèixer l'evolució de la transferència tecnològica a Catalunya i analitzar els diferents models de transferència tecnològica impulsats en altres regions o països de la Unió Europea.
 
Balanç d'execució del PATT 2016
 
Un any més, els indicadors del PATT 2016 posen de manifest la importància de les activitats de transferència tecnològica en el conjunt de Catalunya i la bona acceptació que tenen en el sector agrari, agroalimentari, pesquer, forestal, i rural. El foment del treball col·laboratiu i en xarxa entre les entitats que participen en el PATT s'ha revelat novament com a model d'èxit per al Pla.
 
Durant l'any 2016 es va realitzar 642 activitats de divulgació i transferència de coneixements -més de dues activitats diàries de mitjana- i es van impartir 2.352 ponències. Els programes de les jornades i les ponències estan disponibles a través del portal RuralCat. El número de persones que van assistir a les jornades del PATT 2016 va ser de 31.100 persones.
 
Tota la informació relativa al PATT s'actualitza diàriament i és consultable a través del web del DARP (www.agricultura.gencat.cat), dins de l'àmbit d'actuació de la Transferència Tecnològica, o del portal RuralCat (www.ruralcat.net, apartat Transferència Tecnològica). Així mateix, es troba actiu el servei 'El PATT a la teva bústia' o el compte de Twitter @ruralcat per a conèixer diàriament els programes detallats de les jornades, seminaris i visites tècniques.