2/07/2017

El subdelegat del Govern informa que la Policia Nacional de Tarragona ha ampliat el servei d’expedició de documents i el continuarà millorant properament

La Policia Nacional ha millorat aquests darrer mes el servei d'expedició de DNI i passaports a la província de Tarragona i té com a objectiu seguir fent-t'ho en els propers mesos per tal de facilitar i escurçar els temps d'espera en l'obtenció dels documents.   

El subdelegat del Govern a Tarragona, Emilio Ablanedo, vol destacar en aquest sentit que s'està fent un esforç important per garantir a tots els ciutadans de Tarragona un servei eficient que els permeti renovar la seva documentació el més aviat i en el mínim temps possible.  En aquest sentit, cal especificar que per renovar-se el passaport, es dóna cita per a pocs dies vista, i pel que fa al DNI, varia segons la setmana.        

Emilio Ablanedo vol remarcar que s'han pres mesures importants i que es seguiran prenent en els propers mesos. De moment, en el darrer mes, s'han ampliat  els llocs d'expedició a les oficines de Tarragona i Reus, i a partir de la setmana propera es farà a Tortosa. A més a més, està previst una ampliació d'hores extraordinàries per al proper trimestre i la reducció del temps de producció de documents de 15 a 12 minuts permetrà incrementar l'expedició en un 25% al passar de quatre a cinc documents a l'hora.  

Cal afegir també que avui el BOE publica la resolució del Ministeri de l'Interior que estableix el procediment per al pagament per via telemàtica de les taxes corresponents a l'expedició de DNI i passaports. Aquest fet també contribuirà a retallar els temps d'espera.  A més a més, està anunciada una convocatòria de treball públic per a cobrir al voltant de 500 places de funcionaris. 

Per últim cal destacar que, diàriament, s'expedeixen una mitja  de 357 DNI  (180 a Tarragona, 115 a Reus y 62 a Tortosa) y 135 passaports (65 a Tarragona, 50 a Reus, y 20 a Tortosa). 

Com a detall important a tenir en compte: el 30% de les cites prèvies sol·licitades pels ciutadans no es personen a les oficines de la Policia i genera un buit que es tracta d'aprofitar per atendre a tots aquells que, sense cita, (30 a Tarragona, 25 a Reus i 8 a Tortosa, de mitja) tenen una circumstància d'urgència per tal de renovar els documents.