Cercar en aquest blog

2/01/2017

Endesa amplia les mesures protectores per a l'avifauna a les subestacions de Bellisens, Montsià i Vandellòs


Endesa ha finalitzat recentment els treballs per millorar l'aïllament de diferents punts a les subestacions de Bellisens, Monstià i Vandellòs, amb l'objectiu de protegir l'avifauna i els petits mamífers que puguin accedir a aquestes instal·lacions. La inversió, de gairebé 42.000 euros, suposa un compromís per salvaguardar la fauna del territori, a més de garantir la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric als clients de les comarques del Baix Camp, el Baix Ebre, el Montsià i el Tarragonès.

Les millores s'han realitzat a tres subestacions de la demarcació de Tarragona, les de Bellisens, Montsià i Vandellòs, on s'havia detectat la presència de genetes, petits mamífers que busquen caça i poden entrar en contacte amb elements en tensió. A més dels estornells, ocells migratoris que viatgen en bandada i es posen sobre les línies a descansar. En concret, s'han instal·lat diversos dispositius en forma de cobertes protectores de material plàstic aïllant per evitar, d'una banda, els possibles incidents (col·lisions o electrocucions) i, per l'altra, garantir el correcte funcionament de la xarxa elèctrica, ja que els contactes d'animals amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei.

D'aquesta manera, s'aconsegueix l'objectiu doble de protegir la fauna de la zona i donar el millor servei als més de 71.300 clients repartits entre els disset municipis següents: Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, Pratdip, Reus i Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp); El Perelló i l'Atmetlla de Mar (Baix Ebre); Godall, La Galera, Freginals, La Sénia, Mas de Barberans, Santa Bàrbara i Ulldecona (Montsià); La Canonja, Salou i Vila-seca (Tarragonès).

Aquests treballs, on la Companyia ha invertit 42.000 euros, es realitzen d'acord amb la política mediambiental d'Endesa de protecció de la diversitat als territoris on opera, i de retruc, milloren el subministrament elèctric als clients d'aquestes comarques de la demarcació de Tarragona.