2/06/2017

Èxit de participació en tots els actes de Santa Agda a Riba-roja d'Ebre

Riba-roja d'Ebre ha estat, durant més d'una setmana, immersa en la celebració de la festa de Santa Agda, la festa de les dones per excel·lència. Una celebració declarada festa d'interès comarcal i que enguany arribava a la 31a edició.

La presidenta de l'Associació de Dones, Leonor Cervelló, ha posat de manifest "l'altíssima participació que hi ha hagut a totes les activitats, justament en un any en què la programació s'ha allargat més que mai, durant nou dies". Així mateix, ha ressaltat "la gran tasca de totes les membres de l'entitat que s'han encarregat d'organitzar-ho tot plegat, així com dels voluntaris que han col·laborat en la festa".

La I Cursa Popular aplega més de 250 persones

Entre els actes amb més èxit destaca la I Cursa Popular de Santa Agda, que va tenir lloc dissabte i que, finalment, va comptar amb 277 participants inscrits provinents principalment de municipis de la comarca, però també d'indrets més allunyats com Sant Carles de la Ràpita o Sabadell. La cursa, de quatre quilòmetres, era solidària amb la lluita contra el càncer de mama, i es va fer justament el Dia Mundial Contra el Càncer. Un esdeveniment en el qual es van abocar pràcticament totes les entitats del poble, la qual cosa va permetre fer un gran sorteig al final de la cursa, amb premis com ara un sopar per a dues persones o un pastís per a deu persones, entre molts altres regals.

Ja diumenge van tenir lloc els actes més tradicionals, amb la missa i la processó de Santa Agda, el final de la qual va quedar una mica deslluït a causa del vent, que va obligar a entrar els gegants a l'església per evitar que caiguessin. El punt i final el va posar el 31è gran berenar servit per senyors voluntaris, on van assistir gairebé 200 persones i que va acabar amb l'actuació d'un grup de mariatxis que va fer les delícies de tothom.