2/10/2017

Jané: "Els fets delictius a Amposta es redueixen un 9%"


FOTO
 
El conseller d'Interior, Jordi Jané, acompanyat de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha presidit aquesta tarda la Junta Local de Seguretat del municipi.
 
El titular d'Interior ha destacat la "bona tasca dels cossos de seguretat", i ha fet una valoració positiva de la disminució dels fets delictius a la ciutat: "En un any han baixat un 9,2%, molt més que al conjunt de Catalunya, sobretot en un delicte que ens preocupa com és el de robatori amb força a domicili, que s'ha reduït un 38%". Jané també ha explicat que la mitjana de fets delinqüencials és favorable, amb 10 punts menys que a la resta de Catalunya.
 
Malgrat això, el conseller ha destacat que "les dades no han de comportar cofoisme, perquè hi ha temes que ens continuen preocupant, un d'aquests és el de la droga", i ha demanat no abaixar la guarda en aquesta qüestió. "La majoria d'aquests fets no tenen rellevància penal, però hi són i ens preocupen i, per tant, no els volem deixar passar", ha dit.
 
Precisament, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, s'ha referit a aquest fet i ha assegurat que s'està fent molt bona feina: "El tràfic d'estupefaents ens preocupa, però veiem que les detencions han augmentat, i per tant, reconeixem que s'està treballant per millorar la situació".
 
A Amposta també hi ha assistit el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; el director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí; la directora de l'ISPC, Annabel Marcos; el director del CAT112, Federic Adan; el director dels Serveis Territorials d'Interior a Terres de l'Ebre, Joan Juan; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto; i l'intendent cap de la Regió Policial Terres de l'Ebre, Rafel Comes; entre d'altres autoritats.