Cercar en aquest blog

2/24/2017

L’Ajuntament de Móra la Nova s’adhereix a la campana ‘Casa nostra, casa vostra’

L'Ajuntament de Móra la Nova s'ha adherit a la campanya 'Casa nostra, casa vostra', endegada per persones independents, així com per entitats de l'àmbit solidari, sindical, educatiu i cultural, que vol impulsar l'acollida de persones refugiades a Catalunya. El consistori moranovenc ha fet una significativa aportació econòmica per a sustentar aquesta iniciativa i a partir d'ara es fa ressò a les seves xarxes socials i pàgina web del manifest d'aquest moviment. El manifest, recull les denúncies i les reivindicacions més essencials d'aquest moviment, com ara demana a les institucions catalanes una acció decidida per a impulsar polítiques d'acollida reals i efectives; denuncia que el tancament de fronteres vulnera els drets humans, el dret internacional i els compromisos adquirits pels estats europeus i alhora denuncia també la situació que viuen les persones refugiades i migrants.

El manifest de la campanya "Casa nostra, casa vostra" està a disposició de la ciutadania i de les entitats que el vulguin signar al web www.casanostracasavostra.cat i a partir d'ara també a la web de l'Ajuntament moranovenc: www.moralanova.cat. En el moment de tancar aquesta informació ja l'havien signat 74.043 persones.

Algunes dades amb què treballen els impulsors de la campanya i que sostenen el manifest són: que, segons l'ONU, hi ha 290 milions de persones desplaçades al món sobretot per desigualtats econòmiques i la pobresa però també per conflictes armats, per vulneracions de drets humans  i pel canvi climàtic; que des de l'any 2000, segons ACNUR, han mort més de 30.000 persones a la zona del Mediterrani, i, finalment, que a finals del 2016 Espanya només havia acollit 516 persones refugiades  de les 10.772 que s'havia compromès.