Cercar en aquest blog

2/21/2017

L'Ajuntament de Paüls instal·la desfibril·lador

L'Ajuntament de Paüls instal·la un desfibril·lador extern automàtic per atendre qualsevol emergència veïnal relacionada amb una aturada cardíaca. L'Ajuntament de Paüls ha instal·lat avui al municipi un aparell desfibril·lador extern automàtic (DEA) per poder atendre al moment qualsevol persona que tingui una aturada cardíaca o certes arítmies cardíaques greus que poguessin posar en perill la seva vida. Aquest aparell, molt senzill d'utilitzar, genera una descàrrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de l'aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca.

L'alcalde de Paüls, Enric Adell, ha explicat que l'adquisició del DEA "era una prioritat del govern municipal perquè som un municipi allunyat del centre hospitalari de referència, que hem patit molt les retallades sanitàries. El nostre objectiu era convertir Paüls en una localitat cardioprotegida i avui ja és una realitat, cosa que ens fa estar molt contents perquè és un avanç molt important per al benestar de tota la ciutadania". 

El desfibril·lador s'ha instal·lat a la façana de l'ajuntament ja que és un lloc molt concorregut i de fàcil accés per poder donar resposta immediata en cas d'una emergència per aturada cardíaca i també perquè es troba en el recinte on es celebren les principals festes del municipi. L'Ajuntament de Paüls considera que és important conèixer el funcionament d'aquest aparell, tot i ser molt senzill, i per això el passat cap de setmana ja va fer un curs formatiu del DEA i dissabte, 11 de març, a les 18.00 hores al casal municipal es realitzarà una xerrada divulgativa sobre el protocol que cal seguir en cas de mort sobtada i sobre tècniques de reanimació i l'ús del desfibril·lador. 

Enric Adell ha fet una crida a la ciutadania a tenir la màxima implicació en aquest projecte i a tenir cura d'aquest nou aparell "perquè entre tots podem salvar una vida". L'alcalde de Paüls ha remarcat que "tot i que el context econòmic és complicat, des del govern municipal seguim apostant per fer millores que afecten el dia a dia i milloren la salut dels nostres veïns. Ara també hem construït un aixopluc davant del consultori mèdic".