2/20/2017

Montsià Actiu acompanya 206 persones en la contractació durant l’últim any

Durant l'últim any, el dispositiu Activa't ha atès més de 550 persones a tots els pobles del Montsià, on 381 han participat amb el dispositiu. El dispositiu d'inserció Activa't és el servei públic que s'ofereix de suport a les persones que busquen feina, sigui perquè estan en situació de desocupació o bé perquè volen millorar la situació de la feina actual on treballen. Des de l'Activa't s'ofereix orientació laboral, assessorament i seguiment en la recerca de feina amb una acurada atenció personalitzada i de suport a cada persona. També s'ofereixen tallers grupals de millora de competències, preparació de processos de selecció i visites a empreses per conèixer la gestió interna dels recursos humans.

Un dels aspectes innovadors de l'Activa't és la pròpia visió integrada d'acompanyament a les persones desocupades i, alhora, a les empreses del territori a través del servei de suport a la contractació i l'ocupació. Cal tenir en compte que el treball és un dels factors essencials que ha de garantir la qualitat de vida de les persones i cal recordar que el Montsià té la segona pitjor taxa d'atur registrat de Catalunya.

El resultat de l'atenció prestada ha estat el suport en la contractació de 206 persones, una xifra que representa un 54% del total de les persones participants. A més, n'hi ha que han participat en els aprenentatges integrals en la gestió del cítric, manipulació i aplicació de productes fitosanitaris i de soldadura especialitzada.

M. Carme Navarro, Presidenta de l'ens comarcal ha comentat: " valorem positivament els resultats aconseguits però som conscients que hem de continuar treballant intensament per les persones que busquen feina". A més, ha afegit "Des de l'Acord Territorial per a la reactivació econòmica i l'ocupació del Montsià treballem conjuntament administracions, empreses i comunitat educativa per millorar la qualitat dels lloc de treball "

Montsià Actiu és un projecte de desenvolupament econòmic local impulsat en cooperació pel Consell Comarcal del Montsià, els ajuntaments d'Amposta, Alcanar, Freginals, la Galera, la Sénia, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Jaume d'Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara i Ulldecona, l'EMD dels Muntells. El projecte rep el suport i el finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya, mitjançant el projecte "Treball a les 7 comarques". L'objectiu del projecte és donar suport a la dinamització econòmica del Montsià per generar riquesa i llocs de treball mitjançant la potenciació dels recursos endògens, i la cooperació pública i privada per millorar les condicions de vida de la població.