2/04/2017

Móra d'Ebre celebra els actes de la festa de Santa Àgueda

Móra d'Ebre ha celebrat avui els actes de la festa de Santa Àgueda, patrona de les dones. A quarts de sis de la tarda ha començat la sessió plenària del consistori femení, a la sala de plens de l'Ajuntament de la ciutat. En el decurs de l'acte ha pres possessió Natàlia Pallejà com a alcaldessa de les dones 2017, qui ha rebut el bastó de comandament municipal de mans del tinent d'alcalde, Sixte Melchor. També s'han investit les dos regidores del consistori femení d'enguany, Carme Guàrdia Sánchez i M. Carme Buisan Liria, que han sigut obsequiades amb un ram de flors per part de la regidora Noèlia Guirao i pel regidor Julio Roca.

Anteriorment, s'han acomiadat del ple l'alcaldessa i les regidores de 2016: Conxita Piñol Falcó, Càndida Delgado Mir i Ana Maria Benito Peña, que han sigut obsequiades amb rams de flors.

L'Associació de Dones de Móra d'Ebre ha fet un homenatge a la Sra. M. Carmen Campoy, una de les cofundadores de l'entitat i impulsora de la recuperació de la festa de Santa Àgueda a Móra d'Ebre.

Els actes han continuat amb la celebració d'un ple femení, amb l'assistència de l'alcaldessa, les regidores i les dones que s'han congregat a l'acte. El ple, a porta tancada, ha tractat sobre una sèrie de qüestions d'interès local, que han sigut sintetitzades en un document de peticions que ha sigut traslladat al consistori oficial pert tal que l'Ajuntament de Móra d'Ebre les tingui en compte durant l'any.

En acabar els actes oficials, ha tingut lloc la professó fins a l'església prioral, la celebració de la missa en honor a la santa i el repartiment de les coques beneïdes. Finalment, la celebració ha continuat amb un sopar i una festa a La Democràcia.