Cercar en aquest blog

2/01/2017

Presenten els treballs per a potenciar l'enoturisme mitjançant la creació de la Ruta del Vi de la Terra Alta

El divendres 27 de gener, el Consell Comarcal de la Terra Alta en el marc del projecte "Treball a les 7 comarques" Terra Alta +, va organitzar una jornada amb representants dels cellers del territori per presentar els resultats del projecte d'estructuració de la Ruta del Vi de la Terra Alta i conèixer, com a exemple de bones pràctiques, el model de gestió de la Ruta del Vi de la Rioja Alabesa.

La Rosanna Rel,  vicepresidenta del Consell Comarcal, juntament amb Joan Arrufí, president de la DO vi Terra Alta, van donar la benvinguda a tots els assistents. A la sessió van participar setze cellers dels dinou que conformaran la Ruta del Vi de la Terra Alta, a més de representants de la DO Terra Alta i del Consell Comarcal.

Al llarg de l'any, amb l'objectiu de millorar la competitivitat de l'oferta enoturística s'han assessorat diversos cellers i cooperatives de la comarca. En aquest sentit, el treball dels cellers de la Terra Alta -amb l'acompanyament tècnic de DCB Turisme i Tourislab- ha permès proposar més de 25 activitats d'enoturisme: prèmium (per als apassionats del vi), gastronòmic, actiu, cultural vinculat amb la Batalla de l'Ebre, per a famílies, entre vinyes i relacionades amb festes del vi.

Per aquest motiu es va convidar a Juanma Lavín, membre de la Junta de la Ruta de la Rioja Alabesa, que va donar a conèixer el model de gestió i col·laboració publicoprivada emprat en la  ruta. Lavín va destacar la importància de la competitivitat i el treball conjunt entre tots els actors implicats en el desenvolupament enoturístic de la destinació.

També va incidir en la importància de la segmentació i l'especialització de l'oferta enoturística proposant activitats per a diferents perfils turístics, ressaltant l'augment del turisme familiar i l'opció de diferenciar-se amb activitats per a aquest tipus de públic.

Els representants dels cellers s'han compromès a promoure la creació, des de la cooperació territorial publicoprivada, d'una comissió de treball per a desenvolupar el model de gestió, planificar la promoció i comercialització, i incloure altres empreses del sector turístic en la Ruta del Vi. La ponència de Lavín va estar tot un al·licient que va animar tots els presents a treballar-hi.

Aquest projecte d'organització empresarial per a crear la Ruta del Vi de la Terra Alta ve recolzat des del Consell Comarcal i des de la DO Terra Alta, i té com a objectiu unir esforços per posicionar-se en els mercats enoturístics.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.