2/03/2017

Presenten 'L'Autèntic', el vi que representa l'Ajuntament de Gandesa

'L'Autèntic' és des d'avui el vi oficial que representarà l'Ajuntament de Gandesa en els actes protocol·laris. Es tracta d'un vi elaborat amb garnatxa blanca, la varietat més emblemàtica de la ciutat i de la Terra Alta, procedent de vinyes velles, de més de noranta anys, de la finca de l'Escola Agrària de la ciutat. Tots els elements que envolten este vi "són gandesans al cent per cent, des de la vinya i els llevats fins al disseny de l'etiqueta", tal com ha fet notar Antoni Cutrona, director de l'Escola Agrària, durant l'acte de presentació que ha tingut lloc esta tarda al Casal de la Joventut de la capital de la Terra Alta.

L'Ajuntament utilitzarà el vi per a regalar a les visites institucionals que rebi al llarg de l'any i també el servirà en els actes protocol·laris i institucionals que organitzi. L'alcalde, Carles Luz, ha explicat que és "un projecte senzill però que ha tardat tot un any a materialitar-se. És una d'aquelles coses que marquen la diferència i que indiquen que tenim les coses clares, que tenim una terra que vol tirar endavant".

El vi, de la collita de 2016 i que pròximament rebrà el segell de la denominació d'origen Terra Alta, ha sigut elaborat pels alumnes i els professors de l'Escola Agrària de Gandesa, un centre amb 43 anys d'història, que ha format bona part dels professionals vitivinícoles que operen a la contrada i a les comarques veïnes elaborant vi i oli. Això, per a Antoni Cutrona, és el principal fet diferencial d'este producte.

D'altra banda, els aspectes formals que acompanyen el nou vi del consistori gandesà també han sigut tractats amb especial cura. L'etiqueta, obra de la jove dissenyadora gandesana Laia Domècnech, està inspirada en la muntanya de Puig Cavaller, un dels símbols més emblemàtics de la ciutat. A més de la llegenda "Ajuntament de Gandesa", l'etiqueta inclou un fragment del poema de Joaquim Rabassa (88 anys) dedicat a este turó gandesà: "Ets el símbol de Gandesa / la talaia d'un castell / ets el coll ferm i bonic / així ets tu, Puig Cavaller.