Cercar en aquest blog

2/01/2017

Roig: “Davant la manca de solucions als problemes de les obres del Pont proposem que es facin torns per treballar en cap de setmana i, si convé, de nit ”

El Grup Municipal del PSC proposa també que, ara que s'està modificant el projecte, es modifiquin també els accessos problemàtics que recull l'actual redacció.

El grup socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha comparegut en roda de premsa per denunciar, una vegada més, el desgavell de les obres del Pont de l'Estat. "Les obres del pont no avancen al ritme que deurien. Les molèsties que ocasionen les obres són contínues i el govern no hi posa remei. Els ciutadans i comerciants estan queixosos per aquesta situació. I l'alcalde no pot enganyar a la gent dient que confia que estaran acabades per al Renaixement. Volem solucions ja!" ha exposat el portaveu socialista, Enric Roig, davant d'aquesta situació.

"Per això denunciem novament el fracàs de les obres del Pont de l'Estat i demanem que, ara que a la Comissió d'Urbanisme ens han respost que estan modificant el projecte, es facin tots els esforços possibles per tal de que les obres acabin el més aviat possible, amb torns de treball de nit i en caps de setmana si s'escau" ha dit Roig, que també ha incidit en el problema dels accessos. "Tal i com poden veure a aquests plànols, els accessos presenten problemes ja que la confluència de vianants, bicicletes i vehicles es fa conjuntament, tant a Ferreries com al carrer Pintor Gimeno venint de Ferreries, i això la gent ho desconeix, però representa un problema que cal solucionar. Per això, ara que s'està modificant el projecte, demanem que es modifiqui també aquest aspecte i es doni la solució correcta."

Així com que es busqui una solució adequada per a la incorporació de bicicletes i vianants als extrems del Pont, ja que pensem que l'actual projecte no ho resol correctament tal i com es pot veure als plànols" ha reblat Roig.

Sempre hem defensat que es tracta d'una obra del tot innecessària en la magnitud en que s'ha plantejat i que s'ha precipitat l'inici de les obres sense preveure temes bàsics que estan donant lloc a retards i sobrecost com ara el canvi de l'estació transformadora d'Endesa; la manca de previsió de fer un estudi arqueològic; no tenir en compte elements tan bàsics com els New Jersey de formigó, la xarxa per als treballs de pintura o les senyals de trànsit o els problemes amb l'empresa adjudicatària. "A més entenem que l'obra estava mal planificada. Havia de durar 9,5 mesos, si descomptem 1 mes en què van estar aturades, ja en porten 6 mesos, haurien d'estar fetes més de la meitat i res més lluny de la realitat. I el que no es pot fer és donar sempre les culpes als altres, primer a l'empresa i ara a Endesa" ha exposat Roig.

A més els socialistes han recordat que aquestes obres estan causant nombrosos problemes i incomoditats a la vida dels tortosins i tortosines. D'una banda a la vida quotidiana dels ciutadans que vivim a Tortosa i els que ens visiten, i de manera concreta al comerç, un sector molt castigat per la greu crisi econòmica i que s'està veient ressentit per l'efecte dissuasori de les obres tal com ho s'ha reflectit en la campanya de Nadal i com està veient-se ara en la de Rebaixes.

Així mateix hem pogut ser testimonis del caos circulatori que està provocant el fet de tallar el carrer Pintor Gimeno i del canvi de sentit de circulació del carrer Bisbe Aznar, que fa que els cotxes facin infraccions per poder donar la volta i no veure's obligats a anar a Ferreries, com es pot veure a la fotografia adjunta. "Caos que continuarà amb l'acció prevista a la plaça de la Constitució – Agustí Querol i que es durà a terme aquesta setmana" ha dit Roig.

"Totes aquestes situacions no poden donar-se més i necessiten d'una solució immediata. Nosaltres hem fet propostes però totes han estat rebutjades: no volen obrir una doble circulació en nits i caps de setmana; no volen posar policies per controlar la circulació a les rotondes; no volem apostar per pacificar el trànsit. I l'únic que diu l'alcalde és que confia en que les obres estiguin acabades per al Renaixement. Què passarà quan això no sigui així? Per això tornem a reclamar solucions ja!" ha manifestat el regidor socialista.