Cercar en aquest blog

2/22/2017

Serret referma el compromís per assegurar la continuïtat de les polítiques de desenvolupament rural pactades al PDR


La consellera Serret durant la seva intervenció
La consellera Serret durant la seva intervenció
 "El Programa de Desenvolupament Rural (PDR) és una de les principals polítiques que tenim a nivell europeu i de país, i és fruit del treball conjunt i del pacte assumit per molts actors, dels representants de les organitzacions professionals agràries i dels agents del món rural, i ens correspon com a Govern executar amb el màxim rigor i responsabilitat totes les mesures programades i amb tots els recursos previstos, que són 810 M€ fins al 2020". Així ha iniciat avui la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, la resposta a la pregunta parlamentària, formulada pel Grup de Junts pel Sí, sobre quines són les línies de suport i ajut per a fomentar la competitivitat i sostenibilitat del sector agroalimentari i el desenvolupament econòmic, social i ambiental del medi rural.
 
La consellera Serret ha manifestat que des del Departament d'Agricultura l'objectiu és gestionar de manera responsable els recursos per donar "garanties de què aquestes mesures es convoquen cada any i que mantenim la visió de conjunt", perquè es tenen en compte les línies per al sector agrari, també per al forestal, per a la modernització dels regadius, per a la transformació i producció de proximitat i de qualitat, per al cooperativisme o per a la diversificació econòmica del país, a través del programa Leader. La consellera ha subratllat que "hem de ser capaços de mantenir el rigor i també la confiança davant la Unió Europea, perquè aquest any estem a zero de correcció financera; hem fet una execució exemplar i d'això no hi ha gaires comunitats de l'Estat que en puguin presumir".
 
La consellera ha explicat que, pel que fa al Contracte Global d'Explotació (CGE), que inclou les mesures per a fomentar la competitivitat i sostenibilitat de les explotacions agràries, "hem aconseguit dades rècord en beneficiaris d'ajuts del 2015; per el 2016, amb una previsió pressupostària d'augmentar els recursos gairebé un 30% pel CGE, volem mantenir aquesta dinàmica i estem consensuant amb el sector la convocatòria del 2017 per seguir en aquesta bona tendència".
 
Serret ha recordat que està previst i acordat amb el sector treballar en la revisió del PDR l'any 2018. L'objectiu és "treballar conjuntament per millorar i adaptar aquest PDR tenint en compte l'aplicació d'aquests primers anys i per assolir els objectius fixats".  "Treballarem amb tots els agents del sector i del territori per assegurar que el PDR continua sent una eina per avançar en el pacte nacional per una política alimentària de país que asseguri la producció local d'aliments i una gestió sostenible del medi", ha conclòs la consellera.