Cercar en aquest blog

2/22/2017

Unió de Pagesos aconsegueix el compromís del Ministeri i el Departament d’adequar el mòdul de l’IRPF per als productors d’arròs del Baix Ebre afectats pel cargol poma


El Ministeri d'Agricultura i el Departament d'Agricultura s'han compromès a adequar el mòdul de l'IRPF per als arrossaires dels municipis del Baix Ebre afectats pel cargol poma (l'Ampolla, Camarles, l'Aldea i Deltebre) després de la proposta que els ha adreçat Unió de Pagesos amb aquest objectiu. Aquesta adequació ja s'aplicaria per a l'exercici fiscal del 2016.

 

El sindicat va fer arribar al Ministeri el 10 de febrer un informe de petició per a l'adequació del mòdul dels productors d'arròs de l'hemidelta esquerre, afectats en diferent grau pel cargol poma. La petició es basa en l'augment significatiu de costos de producció que ha hagut d'assumir aquesta pagesia, que el sindicat estima en 554,40 euros per hectàrea, per afrontar la lluita contra la plaga. La petició s'adreçava a una adequació estructural, és a dir, permanent d'aquests mòduls. El Ministeri ha acceptat estudiar una adequació excepcional per al 2016, a la qual donarà suport el Departament.

 

Unió de Pagesos valora positivament que les dues administracions acceptin estudiar en quin grau cal aplicar aquesta adequació de l'IRPF. Cal recordar que la plaga afecta més de 5.000 hectàrees del marge esquerre del Delta de l'Ebre de les 9.000 hectàrees existents, i que el marge econòmic de les explotacions afectades s'ha reduït un 45% des del 2009 com a conseqüència de la lluita contra el cargol poma.