2/27/2017

Unió de Pagesos demana al Govern celeritat per gestionar també indemnitzacions per al lucre cessant dels ramaders afectats per la grip aviària

Unió de Pagesos demana al Govern català que faci les gestions pertinents amb celeritat per tal que els ramaders de les granges d'ànecs afectades per la grip aviària, a més de les indemnitzacions previstes per la normativa per les pèrdues dels animals sacrificats, també siguin compensats en concepte del lucre cessant (el que es deixa de percebre en període no productiu de l'activitat). En total, el virus de la grip aviària s'ha detectat en set granges d'engreixament d'ànecs, sis de les quals de les comarques de Girona (Sant Gregori, Vilallonga de Ter, Vilopriu, Fontanilles, Bescanó, la Cellera de Ter) i una a Lliçà de Munt (Vallès Oriental).

El sindicat també reclama que s'articulin compensacions per a les granges que tenen els animals immobilitzats com a conseqüència del protocol previst pel Departament d'Agricultura en la detecció del focus de grip aviària, així com agilització a l'hora de realitzar els controls per no augmentar els perjudicis. Per als ramaders de les granges afectades, aquesta situació comporta perjudicis econòmics per l'increment de la despesa en pinso i el fet que el període d'immobilització impedeix que aquests animals vagin a l'escorxador en el termini previst. 

Unió de Pagesos també exigeix una gestió eficaç de la fauna salvatge i, en concret, que s'extremin els controls dels ocells migratoris per prevenir nous brots d'aquesta malaltia.

D'altra banda, el sindicat ha organitzat dues xerrades informatives sobre la grip aviària tipus H5N8, que cal recordar que no es transmet a les persones, el dijous 2 de març, a les 12 h al Local Social de Campllong (Gironès), i a les 16.30 h a Figueres (Alt Empordà), a la seu d'Unió de Pagesos (Plaça de la Vila d'Ordis, s/n).