Cercar en aquest blog

3/01/2017

Divuit restaurants de la Terra Alta participen a les Jornades Gastronòmiques del Corder 2017

El càmping Port Massaluca, situat a l'embassament de la Pobla de Massaluca, ha sigut l'escenari aquesta tarda de la presentació de la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, un certamen que comptarà enguany amb la participació de 18 restaurants de 9 poblacions de la comarca.

L'acte ha sigut presidit per Carles Luz, president del Consell Comarcal, i ha comptat amb l'assistència dels representants de les entitats organitzadores de les jornades: l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Terra Alta, l'Associació de Turisme Rural de la comarca, els consells reguladors de les denominacions del vi i l'oli terraltines, i el Consell Comarcal.

En el seu parlament, Carles Luz ha esmentat el fet que les jornades d'enguany han variat el seu calendari, ja que han passat de celebrar-se als mesos d'octubre  i novembre al període de març i abril. El canvi de calendari respon al fet que a la tardor coincidien molts certàmens a la comarca, la qual cosa impedia que les jornades gastronòmiques tinguessin més protagonisme.

Altres novetats d'enguany seran l'organització d'una jornada tècnica professional adreçada als xefs i restauradors en què el corder i les seues elaboracions a la cuina seran els protagonistes, i l'organització d'un sorteig de cent euros entre les persones que facin el menú del corder oferts per l'Associació de Turisme Rural, entitat que agrupa 85 empreses del sector de la comarca.

Durant la presentació s'ha projectat el vídeo publicitari de les jornades i, en finalitzar l'acte, s'ha ofert una degustació de vi dels cellers de la DO Terra Alta i un tast d'oli de la DOP Terra Alta, a banda de la tradicional punxada, a tots els assistents.

Les jornades tindran lloc del 3 de març al 9 d'abril, i consistiran en menús gastronòmics amb presència de carn de corder de la Terra Alta i elaboracions culinàries amb productes de la mateixa contrada acompanyades de vi i oli de denominació d'origen Terra Alta.

Per a donar difusió al certamen s'ha editat una guia on figuren els restaurants participants i els mesús, que tenen un ventall de preus que van dels 19,50 euros als 40 euros.