3/07/2017

El món del futbol se suma a la campanya de l'Institut Català de les Dones #CorregimlaDesigualtat per a la visibilització del talent de les dones


Campanya 8 de març
 
El Futbol Club Barcelona, el RCD Espanyol, el Girona Futbol Club, el Reus Futbol Club i el Nàstic de Tarragona se sumen a la campanya de l'Institut Català de les Dones (ICD) en commemoració del Dia Internacional de les Dones. La campanya #CorregimlaDesigualtat reivindica la incorporació de les dones en el mercat laboral com a treballadores, expertes i emprenedores amb igualtat d'oportunitats respecte dels homes. Amb el missatge "Corregir la desigualtat és responsabilitat de tothom. Igualtat efectiva de dones i homes: Catalunya al capdavant", es promou la implicació de tota la ciutadania en la incorporació de dones a tots els àmbits de la societat catalana.
 
Segons ha destacat la presidenta de l'ICD, Teresa M. Pitarch, "és molt important que un sector com és el futbol, que arriba a tanta població, s'impliqui en la lluita per aconseguir la igualtat d'oportunitats efectiva de dones i homes. És necessari i de justícia que les dones ocupem el lloc que ens correspon i que els clubs esportius donin suport a aquesta reivindicació de les dones".

Pitarch ha agraït el suport dels clubs esportius a la campanya perquè "normalitzen, visibilitzen i fomenten la participació femenina en els esports, però també sensibilitzen la societat en els valors de la igualtat efectiva de dones i homes. Les dones tenim molt a aportar. Cap club, cap empresa, cap sector no es pot permetre prescindir de les dones si vol créixer i vol convertir-se en capdavanter".

Vídeo de la campanya

El vídeo de la campanya, que ha comptat amb la col·laboració desinteressada dels periodistes Jordi Basté i Mònica Terribas, l'actor Jordi Planas i l'actriu Irene Montalà, el Secretari General de la UGT, Josep Maria Àlvarez, la monja sor Lucia Caram, la pilot de motos Laia Sanz i el jugador de futbol, Andrés Iniesta, es divulga per les xarxes socials i també el mateix dia 8 de març en llocs emblemàtics com el partit Barça-PSG que se celebra en el Camp Nou. La presidenta de l'ICD, Teresa M. Pitarch, assistirà a aquest partit, que commemorarà el Dia Internacional de les Dones en el Camp Nou.
 
Hores abans, a les 12.00 del migdia, assistirà al  partit mixt que tindrà lloc a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. El partit mixt és una de les iniciatives amb les quals aquest club celebra la commemoració del 8 de març. En aquest acte també es presentarà un vídeo que mostrarà el compromís del RCDE amb la igualtat entre dones i homes a l'esport en el marc de la campanya #CorregimlaDesigualtat. El divendres 10, a l'inici del partit del RCD Espanyol, la capitana del primer equip femení, Anair Lombi, acompanyada de la sòcia més antiga, Maria Teresa Rojas, llegirà el manifest del Dia Internacional de les Dones.
 
Actes institucionals
Avui i demà tenen lloc els actes institucionals a tot el territori on es llegirà la Declaració institucional del Govern de la Generalitat de Catalunya:
 
Dimarts 7
Barcelona
19.30h. Palau de la Generalitat. Pl. De Sant Jaume. Barcelona.
Camp de Tarragona
17h. Auditori Josep Carreras. Pl. Frederic Mompou, 1. Vila.Seca.
 
Dimecres 8
Alt Pirineu i Aran
12h. IES de Tremp. Avda. Bisbe Iglesias, 5. Tremp.
Girona
19h. Saló de Descans de l'Ajuntament. Girona.
Catalunya Central
20h. Sala de plens de l'Ajuntament. Manresa.
Ponent
12h. Pl. Del 8 de març. Lleida.
Terres de l'Ebre
12h. Delegació Govern. Palau Abària. C.Montcada 23. Tortosa.
A través del web de l'ICD es pot accedir al cartell, vídeo i els diferents formats de la campanya per col·laborar en la seva divulgació.