Cercar en aquest blog

3/08/2017

Els alumnes de Noves Oportunitats visiten Ràdio Gandesa

El passat divendres 3 de març els alumnes del programa Noves Oportunitats van col·laborar al programa #JovenTActiu, impulsat des de l'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Terra Alta. Amb més de 50 programes a les espatlles, l'espai radiofònic s'ha consolidat com un dels principals canals d'informació per a la gent jove a la comarca.

 

Noves Oportunitats és un programa de la Garantia Juvenil adreçat a joves d'entre 16 i 24 anys amb un baix nivell formatiu. L'objectiu del programa és que els joves assoleixin una certificació i retornin al sistema educatiu per completar la seva formació, afavorint així la seva inserció al mercat laboral amb expectatives d'ocupació de qualitat.

 

La Fundació Gentis és l'encarregada de desenvolupar el programa a les Terres de l'Ebre amb diferents grups de joves ubicats arreu de la geografia de les quatre comarques. La Terra Alta i la Ribera d'Ebre han estat les últimes a sumar-s'hi i des del passat mes de desembre els alumnes acudeixen al programa dos o tres cops per setmana.

 

El grup terraltí és particular i únic si el comparem amb els altres grups de la resta de Catalunya, ja que tots els nois i noies que l'integren presenten algun tipus discapacitat reconeguda, fet que ha comportat que es treballi de forma personalitzada. Gràcies al projecte aquests joves han trobat un espai d'acollida per a les seves necessitats formatives, laborals i socials. El programa ha evidenciat la falta de recursos que existeix per a aquests perfils a la zona on la majoria de joves no troben encaix un cop han acabat els estudis obligatoris.