Cercar en aquest blog

3/21/2017

Esquerra Republicana de Móra d’Ebre celebra la retirada de l’actuació prevista a la plaça de bous i lamenta la improvisació del govern CiU PP

 
La portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana de Móra d'Ebre, Cinta Agné, ha celebrat que decaigués el punt del Ple extraordinari del passat 15 de març, on es feia esment a l'actuació sobre la plaça de braus, pressupostada en 542.860 €.
 
Agné ha recordat que el passat 27 de febrer el seu grup va votar en contra de la modificació integral del casc antic perquè dins d'aquesta estava inclòs el projecte de la plaça de braus. Al Ple va manifestar que: 'malgrat que estem a favor de millorar uns talussos que sovint provoquen esllavissades en aquella zona, hi votarem en contra perquè el projecte de la plaça de bous té un nivell de risc important  pel que fa a inundacions, evacuacions i esllavissaments'. A més va reclamar que: 'amb aquests diners de la llei de barris el que s'ha de fer és prioritzar actuacions d'arranjament del nucli antic'.
 
Agné ha lamentat 'la improvisació demostrada pel govern CiU PP en aquest projecte'  il·lustrant-ho amb el fet que al Ple extraordinari del 15 de març es va modificar el contingut de la documentació de la proposta fins a dues vegades, la darrera, minuts abans de celebrar-se el Ple. Així, en la documentació facilitada als regidors el divendres 10 de març, valorava el cost de l'adequació de la plaça de bous en 350.000 €, i en canvi, a la documentació facilitada el dilluns 13 de març la valoració era de 542.000 €.
 
Des del grup d'Esquerra Republicana s'ha recordat que l'alcalde va anunciar al Ple que hi havia un informe favorable d'un geòleg i que el projecte total estava aprovat per a l'execució, però que l'augment final del preu de l'obra el feien inviable, de moment. D'altra banda, el grup republicà ha tingut accés a un informe tècnic sobre la plaça de bous que determina la capacitat de l'aforament de la plaça d'entre 800 i 1000 espectadors, fet que contrasta amb les 2.000 persones de capacitat anunciada a diferents mitjans de comunicació per part del govern municipal.