3/07/2017

Móra d'Ebre finalitza la primera fase de redacció del Pla d'acció per a l'energia sostenible

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha finalitzat la primera etapa de l'elaboració d'un Pla d'acció per a l'energia sostenible (PAES), que serà l'eina que guiarà el municipi per a arribar l'any 2020 amb un 20% menys d'emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) respecte a l'any 2005, complint amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d'Alcaldes. 

Móra d'Ebre ha finalitzat la primera fase del pla, que ha consistit a realitzar un inventari municipal de consums energètics i d'emissions de GEH associades als principals factors d'activitat. L'inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte en les emissions, com ara el transport i el sector domèstic, que causen el 55% i el 23% de les emissions, respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d'emissions de GEH del 2005, que es comptabilitzen en 27.596 t dCO2 i calcular el 20% de reducció per al 2020 al qual es van comprometre els representants municipals que van firmar el Pacte d'Alcaldes el 2015. 

Per a aconseguir aquesta reducció del 20%, que correspon a 5.519 t CO2, l'Ajuntament de Móra d'Ebre portarà a terme diverses accions, tant en l'àmbit municipal com del propi Ajuntament, sobre els sectors d'afectació del PAES, com són el terciari, el residencial, el transport i el tractament de residus. L'Ajuntament de Móra d'Ebre ja ha iniciat la segona etapa on es definirà el Pla d'acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts.