Cercar en aquest blog

3/31/2017

Ports de la Generalitat inicia la urbanització de la façana marítima i potencia un nou pol d'activitats a l'Ametlla de Mar


TES
D'esquerra a dreta, Pallarès, Gaseni i Gómez, durant la visita d'avui.
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha visitat avui les obres d'urbanització que han de posar en valor la façana marítima de l'Ametlla de Mar. El projecte permetrà impulsar noves activitats nàutiques que dinamitzin econòmicament el municipi i generin ocupació. Així mateix, ha d'integrar el port a la vila, amb un nou passeig marítim, l'impuls de  la mobilitat dels ciutadans i la millora dels accessos entre la zona portuària i el teixit urbà. Aquesta actuació està inclosa en el Pla d'inversions 2014-2017 de Ports, té un cost de 380.000 euros i es preveu finalitzar per Sant Joan.
 
L'actuació permet millorar l'aprofitament del front portuari per donar impuls al sector pesquer i a noves activitats nàutiques de lloguer d'embarcacions turístiques i motos aquàtiques, entre d'altres. Joan Pere Gómez ha destacat que aquest projecte "ha de revitalitzar la façana marítima de la Cala amb noves activitats que generin riquesa i ocupació al municipi." Pallarès, per la seva banda,  s'ha mostrat satisfet "que els ports ebrencs siguin receptors d'inversions de la Generalitat que ajuden a impulsar econòmicament el territori".
 
Per donar cabuda a les activitats pesqueres i nàutiques es construiran dos pantalans flotants, un al moll de ribera per als xàrters nàutics i, l'altre al moll de pesca per a les embarcacions pesqueres. Els dos pantalans es dotaran de serveis d'aigua i llum.
 
L'alcalde de l'Ametlla de Mar ha valorat l'actuació: "Amb aquestes obres aconseguim dotar el sector pesquer calero d'unes millors infraestructures necessàries i importants per al desenvolupament de la seva activitat". Gaseni ha afegit que l'actuació "ha de donar un impuls del nostre port cap a activitats nàutiques, permetent incrementar els actius turístics." I ha afegit:  "La reordenació de l'aparcament permetrà millorar la mobilitat d'aquest espai, sobretot durant la temporada turística".
 
Millora de la mobilitat
 
El projecte permetrà millorar la connexió entre el port i el municipi. En aquest sentit el gerent de Ports ha especificat que "l'actuació permetrà construir un nou tram de passeig per als ciutadans entre la plaça del Canó i la platgeta del port".  A les zones de passeig de ribera es reforçaran els itineraris per als ciutadans. També es construiran noves voreres i nous passos per a vianants per millorar la mobilitat.
 
Els accessos entre el port  i el municipi es milloraran per reordenar el trànsit rodat i es remodelaran les zones d'aparcament. A més, l'espai es pavimentarà i se senyalitzarà. S'instal·larà mobiliari urbà al llarg del passeig i nou enllumenat públic amb tecnologia LED.
 
Segona fase del projecte
 
Aquesta setmana han començat les obres de la primera fase: la urbanització de la façana marítima. La segona fase del projecte serà construir un edifici singular, funcional i rendible econòmicament i socialment, al costat de l'antiga llotja de pescadors, que suposarà una inversió de 600.000 euros. Sobre aquest edifici,  el gerent de Ports ha dit: "L'Ajuntament i Ports estem negociant aquest projecte en ares del concens." Joan Pere Gómez també ha explicat que "aquesta inversió "l'Ametlla no la pot perdre i si aquest any no es fa la inclourem al Pla d'inversions 2018-2021". Gómez ha afegit que tant el consistori com Ports "volem el millor per als ciutadans de la Cala".