Cercar en aquest blog

3/07/2017

Roig: “el ple d’ahir va deixar de palès novament la manca de projecte de ciutat del govern de Bel ”


Ni la moció per atraure la implantació de l'empresa Tesla Motors, ni la d'impulsar la construcció del tercer pont van ser aprovades, tot i ser propostes positives per al desenvolupament econòmic i urbanístic de la ciutat
Roig: "el ple d'ahir va deixar de palès novament la manca de projecte de ciutat del govern de Bel "

 

Ni la moció per atraure la implantació de l'empresa Tesla Motors, ni la d'impulsar la construcció del tercer pont van ser aprovades, tot i ser propostes positives per al desenvolupament econòmic i urbanístic de la ciutat

El ple del mes de març a l'Ajuntament de Tortosa va evidenciar una vegada més la manca de model de ciutat del govern en tant en quant no es van aprovar cap de les mocions presentades pel grup municipal socialista.

La primera de les propostes pretenia el consens de tota la corporació per atraure la implantació de la nova fàbrica d'automòbils elèctrics de l'empresa Tesla Motors a Tortosa. La regidora Dolors Bel, que va defensar la moció va argumentar que "aquesta proposta suposaria un gran oportunitat per superar la crisi i la deslocalització industrial de Tortosa i les Terres de l'Ebre, apostant per una gran empresa amb futur que podria donar solució als problemes derivats de la deslocalització industrial causada per la crisi. El nostre territori disposa d'infraestructures com el polígon Catalunya Sud i es troba a una situació privilegiada que el fan òptim per aquesta proposta, tot i això la moció va ser rebutjada argumentant que aquests temes s'han de dur amb discreció, al que la regidora va contestar que "si altres ciutats com Valladolid, Palència o Paterna han fet públiques les seves candidatures perquè les Terres de l'Ebre no ho han de fer. Amb actituds com aquesta demostren que vostès no es preocupen per la seva ciutat i pel seu desenvolupament econòmic"

Pel que fa a la moció per impulsar la construcció del tercer pont entre Remolins i el nord del barri de Ferreries, aquesta també va ser rebutjada pel govern de Bel i els Republicans de Tortosa. Davant d'aquesta postura el regidor Manel de la Vega, que va defensar la moció, va dir que "el tercer pont és una infraestructura del tot necessària que l'alcalde Sabaté va incloure en el POUM ja que ell si que es preocupava per la seva ciutat, no com ho fa el govern de Bel". El nou pont és una infraestructura que recull el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), aprovat el 2007, i respon a un model de ciutat basat en una nova vialitat que refermaria el paper de capitalitat en disposar d'una connexió al nord de la ciutat que serviria per pacificar el trànsit i eliminar problemes de mobilitat i dotar d'infraestructures que ajudin a la reactivació econòmica.

El grup socialista va votar en contra de la proposta d'adhesió al pacte nacional pel referèndum

El regidor Manel de la Vega va ser molt contundent a l'hora de manifestar el posicionament del grup municipal socialista envers questa moció i va defensar que "en tot aquest tema s'està enganyant a la ciutadania i portant a la confusió, al desengany i a la frustació". A més va recordar que el dictamen que el Consell de Garanties Estatutàries va emetre la setmana passada "evidencia que la política d'unilateralitat del govern no és correcta i que seguint aquesta línia no es pot abocar a un referèndum". Finalment de la Vega va recordar que els socialistes són el partit "del diàleg, el pacte i la negociació i defensem un catalanisme majoritàriament obert i integrador que rebutja tant l'immobilisme com les iniciatives unilaterals que ignoren la legalitat. Nosaltres volem votar l'acord i no el desacord"