Cercar en aquest blog

3/28/2017

Una vintena d’expositors participaran aquest cap de setmana en la primera edició de ‘Fira Actiu Natura’ de Móra la Nova

El president de Patronat de Turisme, Martí Carnicer, serà l'encarregat d'inaugurar aquest dissabte al migdia la primera edició de Fira Actiu Natura, un nou certamen firal organitzat per l'Ajuntament de Móra la Nova. La fira se celebrarà els dies 1 i 2 d'abril,  al recinte firal de la població i al seu exterior i comptarà amb una vintena d'expositors. Segons ha explicat el regidor de Turisme, Jordi López, "són empreses que oferiran els seus serveis, majoritàriament relacionats amb activitats de lleure actiu en espais naturals i amb els recursos turístics que trobem al nostre territori i a les comarques veïnes de la Terra Alta i del Priorat i també els adreçats a un públic més familiar". Així, s'hi trobaran ofertes relacionades amb la natura i el turisme familiar com pugui ser senderisme, passejades amb bicicleta, escalada, piragüisme, pesca... Aquesta oferta es completarà amb les propostes d'ajuntaments i consells comarcals.

La fira es complementarà amb tot un seguit d'activitats, gràcies a la implicació de diverses entitats i associacions, com ara rutes amb segway i amb bicicleta, visites comentades al nucli antic de la població que acabaran amb un tast de productes locals, passejades per la vora del riu per a conèixer la flora i fauna, un rocòdrom infantil... També s'ha  previst la participació d'un ajuntament convidat. En aquesta primera edició s'ha escollit l'Ajuntament de Benifallet, per la gran oferta d'activitats turístiques que ofereix.

El regidor Jordi López ha remarcat que Fira Actiu Natura naix per a diversificar i ampliar el calendari firal de la població, ja consolidat amb tres grans certàmens (la Fira de l'oli, la dels Brocanters i la multisectorial), i per a "potenciar el sector turístic com un important actiu econòmic. Tots sabem que aquest sector té molt de futur i hem de tenir en compte que som unes comarques que ens anem desindustrialitzant però que tenim grans paisatges, monuments per a visitar i moltes activitats per a fer, que hem de saber vendre". El regidor també ha explicat que si bé en un principi la fira es va gestar pensant en el client final que ha de fer ús de les activitats de lleure d'aventura i de natura, s'ha ampliat aquest públic objectiu als professionals del sector, com per exemple dels allotjaments  turístics i rurals que busquen activitats per a oferir als seus clients.

L'accés a la fira serà totalment gratuït. L'horari serà de les 10.00 a les 14.00 hores, els matins de dissabte i de diumenge i de les 16.30 a les 20.30 la tarda de dissabte.